2021. január 25.

Select your Top Menu from wp menus
Mit szokott reggelizni a gyerek? Ha nem ezeket, rosszul teljesíthet

Mit szokott reggelizni a gyerek? Ha nem ezeket, rosszul teljesíthet

Story Highlights

  • A reggeli a legfontosabb étkezés. Cikkünkből megtudhatod, mely ételek optimálisak reggelire.

A reggeli egyike a három főétkezésnek, ráadásul az első a nap során, napindítóként pedig nem is hiába kell olyan nagyon odafigyelni, mi kerül ilyenkor az asztalra.

Különösen fontos, hogy szülőként különös gondot fordíts a gyerek reggelijére, hiszen megfelelő minőségű, tartalmas étel nélkül nem kapja meg a számára szükséges tápanyagokat, amelyek a fejlődéséhez és jó iskolai teljesítményéhez, aktív részvételéhez szükségesek lennének. Az alábbi képeken öt olyan ételt láthatsz, ami jó napindítás lehet, egyesek bizonyos kitételekkel persze.

Zabkása banánnal és mézzel

zabkasa_banan_mez-gyerekeknek-jo-reggeli

Ha jó napindítót szeretnél tenni a gyerek elé, akkor a zabkása az lehet, hiszen a zab hihetetlenül egészséges. Rostos, így jót tesz az emésztésnek, emellett sok benne a fehérje, a vas, a kálium, a kalcium, valamint a magnézium, amely az idegsejtek optimális működésében segít. Lassan felszívódó, így hosszan tartó energiaforrás. Ha banánnal adod, az hozzátesz egy kis plusz ízt, ahogy a méz is, ráadásul ezek is remek tápanyagforrások.

 

Szerző: Kovács Gabriella

Forrás: Femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Mit szokott reggelizni a gyerek? Ha nem ezt, rosszul teljesíthet

A reggeli egyike a három főétkezésnek, ráadásul az első a nap során, napindítóként pedig nem is hiába kell olyan nagyon...

Close