2020. november 10.

Select your Top Menu from wp menus
Mit, és mennyi ideig süssünk?
Mit, és mennyi ideig süssünk?

Mit, és mennyi ideig süssünk?

A halakat, makrélát, kecsegét, süllőt stb. (30-40 dkg súlyút) legjobb nyárson sütni, 5-7 percig, mindkét oldalán. Ügyeljünk arra, hogy a nyársat a hátgerinccsontnál fűzzük át. Az elkészítés előtt 1-2 órával olívaolajból, fokhagymából és zöld fűszerekből (szárított kapor, kakukkfű, rozmaring) készült pácba rakhatjuk. Halat, halfilét süthetünk alufóliába csomagolva is.

A csirkehúshoz való pácot a következő hozzávalókból készítjük: (olíva)olaj, apróra vágott petrezselyem, hagyma, fokhagyma, de az üzletekben kapható grillfűszerkeveréket is választhatjuk.
A pác ideje kb. 2-3 óra.
A csirkemellet  3-5 percig sütjük, különben kiszárad, és elveszíti zamatos ízét. A combokat már lehet akár 20-25 percig. Az egész csirke sütési ideje (grillen, vagy nyárson) 1óra.
A sertéshús legjavát grillezzük: a karajt, szűzpecsenyét, tarját vagy a sertésbordát.
A pác ideje kb. 3-4 óra.
Sütés közben a páclével folyamatosan kenegessük. A szűzpecsenyét szalonnába tekerve is süthetjük, kb 10-12 percig, a tarját 15 percig, a borda több időt igényel, legalább 25percig sütjük. (A sütési idők a húsok két oldalának együttes sütési idejét jelzik)
A marhahúst, steaket, vesepecsenyét olívaolajas, fokhagymás, borsos –  mustáros, petrezselyemzöldes pácban érleljük
A pác ideje kb. 3-4 óra.

A tűzrakás előkészületei ugyan nem igényelnek olyan nagy erőfeszítést, mint mondjuk az Ausztralopitekusznál, de azért ez sem csak a férfias optimizmust és a gyufa lángját igényli. A tűzifa egy részét előre fel kell aprítani gyújtósnak, a faszenet idejében be kell izzítani, kipakolni a sütéshez szükséges eszközöket, poroltót

Forrás: édenkert.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Füstölt lazac ( a lazac füstölés folyamata )
Füstölt lazac ( a lazac füstölés folyamata )

Ítt olvashatod a tuti , házi lazac füstölés folyamatát. Februárban gondoltam egyet és kitaláltam, hogy bizony én lazacot fogok füstölni....

Close