Mini répatorta kuglóf, recept
A Mini répatorta kuglóf Hozzávalói
Mini répatorta kuglóf (24 db-hoz)
25 dkg vaj
25 dkg barnacukor
5 tojás kettéválasztva
1 narancs
17 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
1 tk őrölt fahéj
1/2 tk őrölt szerecsendió
1/2 tk őrölt gyömbér
20 dkg natúr pisztácia
25 dkg reszelt sárgarépa
5-6 db aszalt sárgabarack
5-6 db kandírozott kumquat
A krémhez:
25 dkg natúr krémsajt
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
A vajat a cukorral robotgépben habosra keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásságákat, majd belefacsarjuk a narancs levét és belereszeljük a narancs héját a masszába. Összedolgozzuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, sót, szódabikarbónát és a fűszereket. A pisztácia felét finomra daráljuk, a másik felét durvára daraboljuk és az egészet a lisztes keverékhez adjuk, amit kanalanként adagolva összedolgozunk a vajas masszával. Végül hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a finomra aprított aszalt gyümölcsöket.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük és több adagban a répás masszához forgatjuk. Kivajazott, kilisztezett sütőformába kanalazzuk és 180 fokaos sütőben készre sütjük. Ha kis formákat használunk, a sütési idő 40 perc, egy nagy forma esetén kb. 1 óra. Mielőtt a sütőből kivesszük a süteményt, végezzünk szúrópróbát, ha nem tapad a tészta a pálcikára vagy villára, elkészült. Fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni.
A krémhez a hozzávalókat egy tálban alaposan kikeverjük és a kihűlt kuglófok tetejére kanalazva vagy mellé kínáljuk.
Forrás: streetkitchen.blog.hu