A mini pizza korongok – recept

A mini pizza hozzávalói:
- 300 dkg liszt
- 2 csipet porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 ek olíva olaj
- 1 csipet só
- tej, amennyit a tészta felvesz; utólag még korrigálhattok rajta liszttel
- 1 doboz paradicsomszósz, püré
- 1 cikk fokhagyma
- pár levél friss bazsalikom,
- só, bors
A mini pizza Elkészítése:
A fenti a alapanyagokat egy tálban összedolgozzuk, először használj kanalat majd később a kezedet. Gyúródeszkán, sodrófa és liszt segítségével kinyújtjuk a tésztát szép fél újjnyi vastagságúra.
Egy pohár száját belisztezed és ezzel szaggathatod ki a kis pizza korongokat.
A szósz egyszerűen úgy készül el,hogy egy turmixban össze kevered a só,bors, paradicsompüré,bazsalikom levelek, fokhagymát. Kend meg a pizzácskákat, mehetnek rá a feltétek, amit szeretsz … sonka, tonhal, mozzarella … és go az előmelegített sütőbe 180-200 fokon kb15-20 perc.
Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata 🙂
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
itt található: A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala