Mini bourbon császár-nyárs
A bourbon császár Hozzávalói:
- 800 g füstölt-főtt hasalja szalonna
- 5 ek ketchup
- 3 ek szójaszósz
- 3 ek juharszirup/méz
- 2 dl bourbon whisky
- tejföl és snidling mártogatósnak
Először a mázat készítjük el. Ehhez egy felforrósított lábasba nyomatjuk a ketchupot, a szójaszószt, a juharszirupot, majd a viszkit és összerottyantjuk az egészet. A szalonnát kis kockákra vágjuk, majd mindegyiket felszúrjuk egy kis nyársra/fogpiszkálóra. A szalonna darabokat jól megforgatjuk a pikáns mázban, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. 180 fokon 15 perc alatt rákaramellizáljuk a mázat a szalonnára és kész. Laza tejfölös mártogatóssal egy igazi ízbomba; aki nem hiszi, járjon utána!
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: streetkitchen.blog.hu