A mindig nyerő – Gesztenyekocka, recept

A mindig nyerő – Gesztenyekocka, recept

Íme a gyorsan elkészíthető, mindig nyerő Gesztenyekocka recept; gyors ha főleg van segítség is … 🙂

Elkészítési idő : 1 ÓRA
Mennyiség: kb 30 SZELET

A gesztenyekocka Hozzávalói:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 6 ek porcukor
  • 6 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1/2 cs sütőpor
  • A tepsi kikenéséhez: liszt, margarin

gesztenyekocka

A krémhez:

  • 1 cs vanília pudingpor
  • 30 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 0,5 kg gesztenyemassza
  • 2 ek rum

A gesztenyekrémre kerül még:

  • 1 cs habfixáló
  • 6 dl habtejszín
  • 2 ek kakaópor

gesztenyekocka

A gesztenyekocka Elkészítése:

A tojássárgáját és a kristálycukrot szakács habverővel felverjük, habosra. Majd ebbe a gázon olvasztott margarint vele öntjük és tovább keverjük úgy 2-3 percig. Külön tálban a kakaóport , a lisztet és a sütőport összekeverjük és a tojásos margarin tetejére szitáljuk. kb az egész harmad részét. Majd a tojásfehérjéket is kemény habbá verjük és ennek is a harmad részét hozzá adjuk az előzőekhez és szépen, az egészet összekeverjük. Majd a maradék sütőporos kakaóporos lisztet és a felvert 2/3 -ad rész tojásfehérjét, hasonló módon, harmadonkét hozzáadjuk.

gesztenyekocka

Vegyél elő egy nagyobb tepsit, kend ki margarinnal , lisztezd be és mehet is bele a tésztamassza sütni. Melegítsd elő a sütőt,  Előmelegített sütőben, 170C sütőbenkb 18-20 p.

gesztenyekocka

A krémhez egy kis lábosban a pudingport 10 dkg porcukorral főzd elő. Majd külön tálban a margarint és a többi reszli porcukrot keverd habosra. A gesztenyemasszát törd át, majd keverd hozzá a margarinos elegyet és a vanília pudingot kihűlt állapotban, rumaromával ízesítheted. Majd egyenletesen kend az egészet a megsütött és a kihűlt tésztára

gesztenyekocka

A tejszínt verd fel kemény habbá, mehet bele a habfixáló és ha édesebben szereted, akkor porcukor is. Simítsd rá szép egyenletesen a gesztenyemassza tetejére, majd szórd meg az egészet kakaóporral. Pihentessük, hagyjuk kihűlni. A legjobb ha egy éjszakára hidegre tesszük.

Jó étvágyat kívánunk!

gesztenyekocka

a új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook ön is.

itt található: A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük