Minden mentes sütemény

Minden mentes sütemény

Hozzávalók az alaphoz:

  • 20 dkg finomra őrölt dió
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 2-3 ek víz

A csokiréteghez:

  • 5 dkg nyírfacukor
  • 5 dkg víz
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 5 dkg kakaópor

A töltelékhez:

  • 4 dl Cocomas kókuszkrém, ez habbá verhető
  • 1 csomag Zselatin fix
  • 1,5 dkg nyírfacukor
  • 25 dkg gyümölcs (esetünkben szeder, málna vegyesen)

A díszítéshez:

  • pirított kókuszchips
  • aprított pisztácia
minden-mentes-gyumolcs-sutemeny
Hány személyre: 6
Elkészítési idő: 2 óra

Elkészítés:

Az alap hozzávalóit összekeverjük, és 27 centi átmérőjű kört formázunk belőle egy tepsibe helyezett sütőpapírra. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.

A csokiréteghez egy kis lábasba mérjük a vizet és a nyírfacukrot, és addig melegítjük, amíg a nyírfacukor fel nem oldódik. Belekeverjük a kókuszzsírt és a kakaóport, és gépi vagy kézi habverővel egynemű csokimasszává keverjük. Ezt a csokit a diós alapra kenjük, és hűtőben dermesztjük.

Ha kihűlt, habbá verjük a kókuszkrémet, belekeverjük a Zselatin fixet és a nyírfacukrot, majd az alapba öntjük, és megszórjuk a gyümölcsökkel. Pirított kókuszchipsszel és aprított pisztáciával díszítjük.

 

Forrás: gasztro-tv