Miguel barátom ajánlata: Chile és Peru Coctailja – Pisco Souer

Hozzávalók 4 személyre:
A cukorsziruphoz:
- fél csésze cukor
- 3 evőkanál víz

Az italhoz:
- 225 ml pisco ( szőlő pálinka – párlat )
- 75 ml lime juice (közvetlenül a felhasználás előtt facsarva)
- 1 tojásfehérje
- jég
A cukorsziruphoz tegyük a cukrot egy kisebb tűzálló edénybe, adjuk hozzá a vizet (épp annyit, hogy a cukor átnedvesedjen). Lassú tűzön kevergetve melegítsük, amíg a cukor teljesen felolvad, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni pár percig. Ezután öntsük a lime juice-t és a piscót a meleg cukorszirupra, és keverjük addig, amíg az összetevők teljesen elvegyülnek.
Tegyük a keveréket mixelőedénybe, és adjunk hozzá annyi jeget, hogy a folyadék szintje a duplájára emelkedjen. Rázzuk 30 másodpercig, hogy a jég összezúzódjon. Adjuk hozzá a tojásfehérjét, és rázzuk további egy percig. Töltsük át egy kiöntőedénybe, és azonnal szervírozzuk.
Forrás: boraszportal.hu