Miccs ( … ahogy én készítem ) – Mititei – A román konyha jellegzetes étele, recept
Mivel ennek a receptnek az elkészítése 3 nap alatt történik a ráfordított munkaidő viszont alig 2-2,5 óra ,én ezt a receptet mindenkinek ajánlom , mert egy nagyon finom ételt tudtokak majd készíteni .,
A léhez :
– 50 dkg marhacsont
– 1 fej hagyma
– egy kisebb zellergumó
– 10 szem fehérbors
– 2 murok
– só
A masszához :
– ½ kg marhahús szegy ,felsál
– ½ kg disznó hasa alja
– 25 dkg szalonna
– 1 fej fokhagyma
– 6 gr őrölt bors
– 12 gr csombor
– 4 gr szegfűszeg őrölt
– 2,5 % só
– 8 gr szódapor
– 1 evőkanál citrom csavart leve
Azzal kezdem hogy első nap a csontokat megmosom és egy fazékban hozzáadom a megpucolt darabos zöldségeket ,pici sót 10 szem fehérborsot 1,5 liter hideg vizet és odateszem takarékon fedő nélkül főzögetem kb 5-6 órát ,ha habja van azt leszedem ,amikor megfőtt leveszem a tűzről és még melegen átszűröm és hagyom kihűlni .Másnap a húsokat és a szalonnát ledarálom a húsdarálóval közepes lyukú tárcsával ,egy nagyobb keverőtálba teszem megszórom a fűszerekkel a fokhagyma kivételével , belekeverem a szódaport és a citromlevet jól összegyúrom hozzáadok 2,5 dl csontlevet ,eldolgozom és az egészet berakom a fagyasztóba másnapig .
Másnap a fokhagymát megpucolom belereszelem ½ dl langyos vízbe és félreteszem ,kiveszem a miccspasztát a fagyasztóból és amikor annyira kienged hogy formálható de még elég kemény akkor adom hozzá a fokhagyma leszűrt levét és még 2,5 dl csontlevet . Jól összedolgozom és vizes kézzel 10-12 centi hosszú kolbászkákat formázva egy lapítóra vagy tálcára helyezem az egészet ,letakarom és teszem is vissza a fagyasztóba .Fogyasztás előtt kb. 3-4 órával kiveszem és amikor annyira kienged akkor forró parázs felett megsütöm . A sütésnél arra kell odafigyelni hogy ne süssük túl sokat mert akkor megszárad , a jól miccs finom zamatos és ne felejtsünk sok mustárt adni mellé mert azzal nagyon finom 🙂
Olvass tovább: http://szekely-kukta.webnode.hu/
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: szekely-kukta.webnode.hu