Mézes-mustáros grill csirkenyárs házi majonézzel, recept

Ebben a mézes-mustáros csirkenyárs recepteben azt is megmutatom, hogyan készíts házi majonézt pillanatok alatt. Grillszezonban szinte kötelező elkészíteni ezt a mennyei ételt. Finom, ízekben gazdag, gluténmentes, tejmentes.
TIPP: A majonézhez használt Pödör, hidegen sajtolt lenmagolaj gazdag Omega3 telítetlen zsírsavban, a földimogyoróolaj pedig különleges ízt kölcsönöz neki.
Elkészítési idő: 1 óra
Adag: 4
A Mézes-mustáros csirkenyárs házi majonézzel Hozzávalói:
- 700 g csirkemell filé
- só
- bors
- 1 ek mogyorómustár
- 2 ek méz
- csipet őrölt chili
- 1 kg parázsburgonya
- 2 ek repceolaj
Hozzávalók a házi majonézhez:
- 5 ek Pödör lenmagolaj
- 9 ek Pödör földimogyoró olaj
- 6 ek (GMO mentes) szójatej
- ½ gerezd fokhagyma
- csipet só
- tört bors
- 1 ek Pödör sör balzsamecet
A Mézes-mustáros csirkenyárs házi majonézzel elkészítése:
- A csirkemellet felkockázzuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mézet, a chilit, és a mustár nagy részét. 1 kiskanál mustárt félreteszünk a majonézhez. Összekeverjük, 30 percet hűtőben pihentetjük.
- A pácolt húst kis nyársakra húzzuk. Ha faszén felett sütjük, akkor a fanyársakat áztassuk be előzőleg hideg vízbe.
- A húst süssük aranybarnára. Serpenyőben két kanál repceolajon süssük ki őket. Ha faszenes grillrácson sütjük, akkor a pácoláskor adjuk a húshoz az olajt.
- Közben a megmosott parázsburgonyát tegyük tepsibe, sózzuk, borsozzuk, öntsünk alá 1 dl vizet, és 2 ek repceolajt. 180 fokos, légkeveréses sütőben süssük ropogósra.
Házi majonéz készítése:
- A majonézhez aprítógépbe tesszük az olajakat, a szójatejet, csipet sót, egy kis tört borsot, a sör balzsamecetet, a mustárt, és a fokhagymát.
- 10-15 másodpercig aprítjuk, addig, amíg majonéz állagú lesz.
TIPP: A majonézhez valamennyi hozzávaló azonos hőmérsékletű kell, hogy legyen, különben a nem lesz krémes állagú. Tapasztalataink szerint a legjobb állag eléréséhez a hűtő hőmérsékletű hozzávalók a legmegfelelőbbek
forrás: ritakonyhaja