Mézes-mustáros grill csirkenyárs házi majonézzel, recept

Mézes-mustáros grill csirkenyárs házi majonézzel, recept

 

Ebben a mézes-mustáros csirkenyárs recepteben azt is megmutatom, hogyan készíts házi majonézt pillanatok alatt. Grillszezonban szinte kötelező elkészíteni ezt a mennyei ételt. Finom, ízekben gazdag, gluténmentes, tejmentes.

TIPP: A majonézhez használt Pödör, hidegen sajtolt lenmagolaj gazdag Omega3 telítetlen zsírsavban, a földimogyoróolaj pedig különleges ízt kölcsönöz neki.
Elkészítési idő: 1 óra
Adag: 4

A Mézes-mustáros csirkenyárs házi majonézzel Hozzávalói:

  • 700 g csirkemell filé
  • bors
  • 1 ek mogyorómustár
  • 2 ek méz
  • csipet őrölt chili
  • 1 kg parázsburgonya
  • 2 ek repceolaj

Hozzávalók a házi majonézhez:

  • 5 ek Pödör lenmagolaj
  • 9 ek Pödör földimogyoró olaj
  • 6 ek (GMO mentes) szójatej
  • ½ gerezd fokhagyma
  • csipet só
  • tört bors
  • 1 ek Pödör sör balzsamecet

A Mézes-mustáros csirkenyárs házi majonézzel elkészítése:

  1. A csirkemellet felkockázzuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mézet, a chilit, és a mustár nagy részét. 1 kiskanál mustárt félreteszünk a majonézhez. Összekeverjük, 30 percet hűtőben pihentetjük.
  2. A pácolt húst kis nyársakra húzzuk. Ha faszén felett sütjük, akkor a fanyársakat áztassuk be előzőleg hideg vízbe.
  3. A húst süssük aranybarnára. Serpenyőben két kanál repceolajon süssük ki őket. Ha faszenes grillrácson sütjük, akkor a pácoláskor adjuk a húshoz az olajt.
  4. Közben a megmosott parázsburgonyát tegyük tepsibe, sózzuk, borsozzuk, öntsünk alá 1 dl vizet, és 2 ek repceolajt. 180 fokos, légkeveréses sütőben süssük ropogósra.

Házi  majonéz készítése:

  1. A majonézhez aprítógépbe tesszük az olajakat, a szójatejet, csipet sót, egy kis tört borsot, a sör balzsamecetet, a mustárt, és a fokhagymát.
  2. 10-15 másodpercig aprítjuk, addig, amíg majonéz állagú lesz.

TIPP: A majonézhez valamennyi hozzávaló azonos hőmérsékletű kell, hogy legyen, különben a nem lesz krémes állagú. Tapasztalataink szerint a legjobb állag eléréséhez a hűtő hőmérsékletű hozzávalók a legmegfelelőbbek

Mézes-mustáros csirkenyárs házi majonézzel

forrás: ritakonyhaja