Colbert sertésszűz, recept

Colbert sertésszűz, recept

 

A Colbert sertésszűz Hozzávalói:

  • 2 db (kb. 800g) sertésszűz
  • 1 kg csiperke gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 100 g vaj
  • 3 db tojás
  • 2 csokor zöldpetrezselyem
  • 8 szelet pármai sonka
  • 8 db kelkáposztalevél

A Colbert sertésszűz Elkészítése:

A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk, egy nagyobb serpenyőben, amit be tudunk tenni a sütőbe, 1 ek olajon körbepirítjuk, majd 180 °C-os sütőben 5 percig sütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.

Colbert sertésszűz

A gombát megmossuk, finomra vágjuk, majd a vajban megdinsztelt finomra vágott hagymára tesszük, sózzuk, borsozzuk és addig hevítjük, amíg a leve el nem forr és pirulni kezd. Hozzáadjuk a felvert tojásokat és azonnal lehúzzuk a tűzről és összekeverjük a finomra vágott zöld petrezselymmel.

A kelkáposztát leveleire szedjük, köményes, sós, fokhagymás vízben 2 percig megfőzzük. Ha kihűlt, a levél erezetét kivágjuk és összeállítjuk a hústekercset: néhány szelet pármai sonkát kiterítünk, ráfektetjük a kelkáposztát, megkenjük a gombapéppel, végül pedig ráfektetjük a húst és az egészet szorosan feltekerjük, a két végén megkötözzük. Áttesszük egy hőálló edénybe és 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. A sütőből kivéve pár percig pihentetjük, végül felszeleteljük és párol rizzsel kínáljuk.

Forrás:  streetkitchen.blog.hu