Mézes gyömbéres csirkenyársak – Mogyorós mártogatóval, recept
A Mézes gyömbéres csirkenyársak Hozzávalói, 4-6 személyre:
- 1/2 kg csirkemell filé
- 3 gerezd fokhagyma összetörve
- 4 cm-es friss gyömbér reszelve
- 3 ek thai halszósz
- 3 ek szójaszósz
- 2 ek méz
A mogyorós szószhoz:
- 8 ek mogyoróvaj (darabos)
- 1 /2 thai chili
- 1 nagy lime leve
- 180 ml kókusztej
A Mézes gyömbéres csirkenyársak Elkészítése:
A bambusz- vagy hurkapálcikákat fél órára vízbe áztatjuk, hogy ne égjenek majd meg a grillen. A csirkemelleket hosszú, közepesen vékony szeletekre vágjuk, tálba tesszük. A fokhagymát, gyömbért, halszószt, szójaszószt és a mézet összekeverjük és a húsra öntjük, összeforgatjuk. Leaglább 1 órára vagy éjszakára hűtőbe tesszük. Sütés előtt a csíkokat pálcikákra fűzzük és forró grillen oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük.
A szószhoz az összes hozzávalót turmixgépbe tessszük és simára keverjük. A chili mennyiségét ízlés szerint lehet csökkenteni vagy növelni.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: streetkitchen.blog.hu