Mézes gyömbéres csirkenyársak – Mogyorós mártogatóval, recept

Mézes gyömbéres csirkenyársak – Mogyorós mártogatóval, recept

A Mézes gyömbéres csirkenyársak Hozzávalói, 4-6 személyre:

  • 1/2 kg csirkemell filé
  • 3 gerezd fokhagyma összetörve
  • 4 cm-es friss gyömbér reszelve
  • 3 ek thai halszósz
  • 3 ek szójaszósz
  • 2 ek méz

A mogyorós szószhoz:

  • 8 ek mogyoróvaj (darabos)
  • 1 /2 thai chili
  • 1 nagy lime leve
  • 180 ml kókusztej

Mézes gyömbéres csirkenyársak

A Mézes gyömbéres csirkenyársak Elkészítése:

A bambusz- vagy hurkapálcikákat fél órára vízbe áztatjuk, hogy ne égjenek majd meg a grillen. A csirkemelleket hosszú, közepesen vékony szeletekre vágjuk, tálba tesszük. A fokhagymát, gyömbért, halszószt, szójaszószt és a mézet összekeverjük és a húsra öntjük, összeforgatjuk. Leaglább 1 órára vagy éjszakára hűtőbe tesszük. Sütés előtt a csíkokat pálcikákra fűzzük és forró grillen oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük.

A szószhoz az összes hozzávalót turmixgépbe tessszük és simára keverjük.  A chili mennyiségét ízlés szerint lehet csökkenteni vagy növelni.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: streetkitchen.blog.hu