Mexikói paradicsomleves – recept
Ennek a pikáns paradicsomlevesnek egy különlegesen ízes fűszerpaszta az alapja, szóval a mexikói ízek atombombaként fognak robbanni a szátokban, ha kipróbáljátok ezt a receptet!
A Mexikói paradicsomleves Hozzávalói 4 főre
- 1 poblano paprika
- 1 mokkáskanál egész koriander és római kömény
- fél mokkáskanál tarkabors
- 1 salotta / vöröshagyma
- 2 ek étolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsomkonzerv
- 1 mokkáskanál füstölt pirospaprika
- 1 lime
- 1 kis csokor friss koriander
A poblano paprikát a magjaival együtt lepirítjuk egy forró serpenyőben, majd betesszük az egészet egy tálba és felöntjük forró vízzel, hogy kb. 10 perc alatt megpuhuljon. A koriandert, a római köményt és a tarkaborsot egy közepes lábasban szárazon lepirítjuk. Amikor illatozni kezdenek kiszedjük őket és mozsárban finomra törjük. A serpenyőbe olajat öntünk és megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát.
Amikor megpuhult a hagyma és a fokhagyma, az egészet belenyomjuk egy aprítógépbe. Erre jön a lecsepegtetett paprika a mozsárban összezúzott fűszerek, kb fél dl olaj, majd az egészet összezúzzuk. Az így elkészített fűszerpasztát egy lábasba kanalazzuk és hevíteni kezdjük. Hozzáadjuk a paradicsomkonzerveket, egy kevés vizet és az egészet összeforraljuk. Sózzuk, borsozzuk és füstölt paprikával, valamint egy lime levével ízesítjük. Hagyjuk rottyanni még egyet és már jöhet is a tálalás. Cheddar sajttal, tortilla chipsszel és friss korrianderrel díszítsük.
2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: streetkitchen.blog.hu