Mexikói paradicsomleves – recept

Mexikói paradicsomleves – recept

Ennek a pikáns paradicsomlevesnek egy különlegesen ízes fűszerpaszta az alapja, szóval a mexikói ízek atombombaként fognak robbanni a szátokban, ha kipróbáljátok ezt a receptet!

 

A Mexikói paradicsomleves Hozzávalói 4 főre

  • 1 poblano paprika
  • 1 mokkáskanál egész koriander és római kömény
  • fél mokkáskanál tarkabors
  • 1 salotta / vöröshagyma
  • 2 ek étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsomkonzerv
  • 1 mokkáskanál füstölt pirospaprika
  • 1 lime
  • 1 kis csokor friss koriander

A poblano paprikát a magjaival együtt lepirítjuk egy forró serpenyőben, majd betesszük az egészet egy tálba és felöntjük forró vízzel, hogy kb. 10 perc alatt megpuhuljon. A koriandert, a római köményt és a tarkaborsot egy közepes lábasban szárazon lepirítjuk. Amikor illatozni kezdenek kiszedjük őket és mozsárban finomra törjük. A serpenyőbe olajat öntünk és megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát.

mexikói-mexico-chili-paradicsomleves

Amikor megpuhult a hagyma és a fokhagyma, az egészet belenyomjuk egy aprítógépbe. Erre jön a lecsepegtetett paprika a mozsárban összezúzott fűszerek, kb fél dl olaj, majd az egészet összezúzzuk. Az így elkészített fűszerpasztát egy lábasba kanalazzuk és hevíteni kezdjük. Hozzáadjuk a paradicsomkonzerveket, egy kevés vizet és az egészet összeforraljuk. Sózzuk, borsozzuk és füstölt paprikával, valamint egy lime levével ízesítjük. Hagyjuk rottyanni még egyet és már jöhet is a tálalás. Cheddar sajttal, tortilla chipsszel és friss korrianderrel díszítsük.

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: streetkitchen.blog.hu