Mexikói egylábasos pasta, erecpt

Ha olyan lusták vagytok kajakészítés szempontjából, mint néha a Jani, akkor ezt a kaját nektek találták ki. A lényege, hogy mindent egy lábasba kell dobálni és kész is van. Ha hulla fáradtan hazaestek a munkából, akkor ez a tökéletes menü!
Mexikói egylábasos pasta
A Mexikói egylábasos pasta Hozzávalói:
- 1 marék felkockázott kolbász
- 1 ek étolaj
- 1/3 piros kaliforniai paprika
- 1/3 zöld kaliforniai paprika
- 1/3 sárga kaliforniai paprika
- 1 db paradicsom
- 1 kicsi lilahagyma
- ½ db chili
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv kukorica
- 250 g rigatoni vagy más szimpi tészta
- 4 dl forró víz
- 2 ek krémsajt
- 2 dl passata
- 1 mk cayenne bors
- 1/2 mk római kömény
- 1 mk füstölt paprika
- frissen őrölt bors
- 1 tk só
A kolbászt kisebb kockákra vágjuk és az olajon a zsírjára pirítjuk. A kaliforniai paprikákat, a hagymát, a paradicsomot kockákra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, a chilit pedig vékony karikákra vágjuk. A zöldségeket a visszamaradt zsíron átforgatjuk és kissé megfonnyasztjuk. Ezután hozzáadjuk a babot, a kukoricát, a tésztát, a krémsajtot és a passatát. Cayenne borssal, római köménnyel, füstölt paprikával, borssal és sóval ízesítjük. Ráöntjük a forró vizet és alaposan összekeverjük. Fedő alatt, közepes lángon, a tészta dobozán látható főzési idő szerint, készre főzzük. Végül aprított korianderrel és reszelt cheddar sajttal tálaljuk.
forrás: Streetkitcen