(mentás) LICSI PÁLCIKA FAGYI (mangóval)
Visszatértem, kisebb nagyobb bunkfecekkel, de nem is tudnánk értékelni a jó dolgokat ezek hiányában, hogy klisés legyek, de tényleg.
Rengeteget lehet tanulni egy új hobbival, és nem mondom, hogy profi fotós akarok lenni, de nagyon jó érzés a barátaim részéről (akik nem mellesleg szuper bloggerek és fotósok) és az ideiglenesen befogadott barátunktól (aki pedig profi fotós) a támogatás, és a dícséret. De van még mit tanulni.
Egy a biztos, ez a fagyi elég jó lett a maga kategóriájában. És bár itt 32 fok van, otthon pedig hallom közel a 40-hez, 25 fok felett ez a fagyi igenis jár nekünk. Fagyigép nélkül, ráadásul. Szóval nem is fagyi, hanem egy jó calippo kategória, azt pedig szeretjük. Nagyon.
MENTÁS LICSI PÁLCIKÁS FAGYI MANGÓVAL hozzávalói:
- 165g víz
- 50g glükóz
- 200g licsi aprítva
- 120g mango apró kockára vágva
- 1 citrom leve
- 2 szál menta
A vizet a glükózzal cukorsziruppá főzzük. Mivel nincs turmixgépem (még, de most már rászánom magam és tényleg megrendelem), ezért nagyon apróra vágtjuk a licsit, és levet amit kiengedett azt is persze hozzáadjuk és főzzük még 2-3 percig..
Levesszük a tűzről. Apróra vágott mango kockát, friss aprított mentát és a citrom levét keverjünk hozzá. Fagyi formába töljtük, és fagyasztóba tesszük.
Egyszerű, vagyis gyerekjáték, egy cukorszirup, a többi pedig mehet bele.
Én kifejezetten élveztem, hogy darabos, jó volt ráharapni a mangora, nem volt fagyott, kellemesen olvadt a szájban. Vagy összeturmixoljátok az egészet. Nem hiszem, hogy rossz lesz 🙂
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Angelastaste.blogspot.hu