Mennyei almás-karamellás sajttorta, recept és videó

Mennyei almás-karamellás sajttorta, recept és videó

 

Mikor csináljunk almás sajttortát, ha nem egy borús őszi délutánon?

 

A sajttortát mindenki szereti, az almás sütemények pedig ősszel egyszerűen kihagyhatatlanok. Adja magát, hogy kísérletezzük a kettő találkozásával! Nem lövünk le nagy poént, ha eláruljuk, hogy az eredmény valami fantasztikus lesz. Az almás-karamellás sajttorta mindenki őszi kedvence lesz, ráadásul az elkészítése olyan egyszerű, hogy még agyerkőcöket is bevonhatjuk. Íme:
Almás-karamellás sajttorta

 

A  Mennyei almás-karamellás sajttorta Hozzávalói:

Az alaphoz:

  • 2 csésze kekszmorzsa
  • egy kiskanál barna cukor
  • 1/3 csésze olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 450 g krémsajt
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 1/4 csésze fehér cukor
  • 2 ek. kukoricakeményítő
  • 1 kk. fahéj
  • 1/4 kk. gyömbér
  • 2-3 csepp vaníliakivonat
  • 2 zöld alma meghámozva, vékony szeletekre vágva

Mennyei almás-karamellás sajttorta

A feltéthez:

  • 1/4 csésze zabpehely
  • 1/4 csésze liszt
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 1 kk. fahéj
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • karamellszósz

A  Mennyei almás-karamellás sajttorta Elkészítése:

Az alaptészta hozzávalóit keverjük el, és nyomkodjuk el egy kivajazott tortaformában. 180 fokos sütőben 5 percig süssük.
A töltelék hozzávalóit (az almán kívül) robotgéppel dolgozzuk össze egy nagy tálban, majd tegyük félre. A feltét hozzávalóit is keverjük össze egy tálban, és tegyük félre.
Kanalazzuk rá a krémet a tésztára majd helyezzük rá az almaszeleteket. Ezután a feltétet is tegyük rá, majd az egész mehet 180 fokos sütőbe, 30 percre.
Ha megsült, locsoljuk meg karamellszósszal.

Forrás: nlcafe.hu