Meleg töltött narancs

Meleg töltött narancs

HOZZÁVALÓK 3-4 fő

  • 4 szép, nagy narancs
  • 2 teáskanál pudingpor
  • 2 tojás
  • 2 centiliter narancslikőr
  • 2 mokkáskanál reszelt narancshéj
  • csipet só
  • ízlés szerint cukor

30-60 perc

A sütőt közepes hőfokra előmelegítem. A narancsokat forró vízben megmosom és leszárítom.  A tetejüket – mint egy kalapot – éles késsel levágom. A levágott részekből a gyümölcshúst kivágom, a sárga héjat pedig lereszelem. A narancsok húsát kivájom, a hártyákat is eltávolítom. (A narancskehely alsó részéből egy hajszálvékony lapot levágok, hogy ne billegjen.) Amennyire lehetséges, egy éles kiskés segítségével a narancs belső fehér héját is kiszedem.  A narancs­húst apróra vágom (nem baj, ha szecska és lé lesz belőle). A tojásfehérjéből kemény habot verek.

Meleg_toltott_narancs-karacsony

A tojássárgákat a cukorral, a sóval és a pudingporral kikeverem, majd apránként hozzáadom a narancslikőrt is. Végül beleforgatom a tojásfehérjékből vert kemény habot, a kivájt narancshúst és a narancs kicsorgó levét. A masszát jól megpúpozva beletöltöm a narancsokba. Mély tepsibe 3 ujjnyi vizet töltök, és a megtöltött narancsokat beleültetem. A forró sütőben 20-25 percig gőzölöm, majd tűpróbával ellenőrzöm, hogy megfőtt-e. Melegen tálalom.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: tvpaprika.hu