Meleg töltött narancs
HOZZÁVALÓK 3-4 fő
- 4 szép, nagy narancs
- 2 teáskanál pudingpor
- 2 tojás
- 2 centiliter narancslikőr
- 2 mokkáskanál reszelt narancshéj
- csipet só
- ízlés szerint cukor
30-60 perc
A sütőt közepes hőfokra előmelegítem. A narancsokat forró vízben megmosom és leszárítom. A tetejüket – mint egy kalapot – éles késsel levágom. A levágott részekből a gyümölcshúst kivágom, a sárga héjat pedig lereszelem. A narancsok húsát kivájom, a hártyákat is eltávolítom. (A narancskehely alsó részéből egy hajszálvékony lapot levágok, hogy ne billegjen.) Amennyire lehetséges, egy éles kiskés segítségével a narancs belső fehér héját is kiszedem. A narancshúst apróra vágom (nem baj, ha szecska és lé lesz belőle). A tojásfehérjéből kemény habot verek.
A tojássárgákat a cukorral, a sóval és a pudingporral kikeverem, majd apránként hozzáadom a narancslikőrt is. Végül beleforgatom a tojásfehérjékből vert kemény habot, a kivájt narancshúst és a narancs kicsorgó levét. A masszát jól megpúpozva beletöltöm a narancsokba. Mély tepsibe 3 ujjnyi vizet töltök, és a megtöltött narancsokat beleültetem. A forró sütőben 20-25 percig gőzölöm, majd tűpróbával ellenőrzöm, hogy megfőtt-e. Melegen tálalom.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: tvpaprika.hu