Meleg tésztasaláta sok zöldséggel – Amilyen egyszerű, olyan finom
A meleg tésztasalátát kedvedre variálhatod. Lehet az alapja penne, fusilli, farfalle vagy kagylótészta. Szinte bármilyen zöldséget rakhatsz bele. Sonkával, szalonnával pedig még tartalmasabbá teheted.
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg tészta
- 2 dl tejföl
- 2 paradicsom
- 1 padlizsán
- 1 vöröshagyma
- 4 evőkanál majonéz
- 1,5 evőkanál mustár
- bazsalikom
Elkészítés: 20 perc, főzés: 10 perc, párolás: 10 perc
Elkészítés:
Tégy fel vizet forrni egy nagyobb edényben. Ha elkezd lobogni, dobd bele a tésztát, kevés sót, és főzd roppanósra körülbelül tíz perc alatt. Hideg vízzel öblítsd le, majd szűrd le. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon pirítsd meg, add hozzá a felkockázott padlizsánt és a paradicsomot. Sózd, borsozd ízlés szerint, és párold pár percig.
Egy tálban dolgozd össze a tejfölt, a majonézt és a mustárt. Rakd hozzá a tésztát és a zöldségeket is. Az egészet jól keverd össze, majd bazsalikommal megszórva, melegen kínáld.
2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: femina.hu