Meleg tésztasaláta sok zöldséggel – Amilyen egyszerű, olyan finom

Meleg tésztasaláta sok zöldséggel – Amilyen egyszerű, olyan finom

 

A meleg tésztasalátát kedvedre variálhatod. Lehet az alapja penne, fusilli, farfalle vagy kagylótészta. Szinte bármilyen zöldséget rakhatsz bele. Sonkával, szalonnával pedig még tartalmasabbá teheted.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg tészta
  • 2 dl tejföl
  • 2 paradicsom
  • 1 padlizsán
  • 1 vöröshagyma
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1,5 evőkanál mustár
  • bazsalikom

meleg teszta-salata-zoldseg
Elkészítés: 20 perc, főzés: 10 perc, párolás: 10 perc

Elkészítés:

Tégy fel vizet forrni egy nagyobb edényben. Ha elkezd lobogni, dobd bele a tésztát, kevés sót, és főzd roppanósra körülbelül tíz perc alatt. Hideg vízzel öblítsd le, majd szűrd le. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon pirítsd meg, add hozzá a felkockázott padlizsánt és a paradicsomot. Sózd, borsozd ízlés szerint, és párold pár percig.

Egy tálban dolgozd össze a tejfölt, a majonézt és a mustárt. Rakd hozzá a tésztát és a zöldségeket is. Az egészet jól keverd össze, majd bazsalikommal megszórva, melegen kínáld.

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: femina.hu