2021. január 27.

Select your Top Menu from wp menus
Megszűnik egy csomó virsli !

Megszűnik egy csomó virsli !

A virslinek már nem nevezhető termékek más néven még forgalomba kerülhetnek.

Eltűnhet több, ma virslinek nevezett termék a hazai boltokból, ha életbe lépnek a Magyar Élelmiszerkönyv szigorított előállítási szabályai – írja az Agrárszektor.

2017 augusztusától lépnek életbe a szigorított előírások. Ezek egyik eleme, hogy a hústartalmat 40-ről 51 százalékra kell emelni a virslikben, enélkül ugyanis a terméket nem lehet majd virslinek nevezni.

Ez van a virsliben

virsli-ez-van-benne-mi-frankfurter-what-is-inside
Emiatt pedig minden bizonnyal sok virslimegszűnik majd, legalábbis névleg, ugyanis valamilyen más fantázianéven tovább árusíthatják majd a megjelöltnél kevesebb húst tartalmazó, gyengébb  minőségű termékeket is.

Azt még nem tudni, hogy a hústartalom-emelkedés miatt mennyivel lesz drágább a virsli, ez ugyanis a jövő évi sertés- és marhafelvásárlási áraktól is függ. A szaklap megjegyzi:  a virsli átmérője az eddigi maximum 30 mm helyett legfeljebb 26 mm lehet, a vékonyabb rudacskákba pedig értelemszerűen kevesebb alapanyag kell.

Megszűnik egy csomó virsli

forrás: nlcafe

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Isteni falafelfalatok
Isteni falafelfalatok, amiket akár magaddal is vihetsz!, recept

A házi falafel finom és laktató, ráadásul simán elvihetjük magunkkal munkába, de még a gyerekeknek is odaadhatjuk uzsonnára! A török...

Close