Mega Bacon Burger, recept

Mega Bacon Burger, recept

A Mega Bacon Burger Hozzávalóki

  • 10-15 dkg darált marhahús, lehet soványabb is
  • ketchup
  • mustár
  • majonéz
  • savanyú uborka
  • egy fej vöröshagyma
  • 30-50 dkg szeletelt baconszalonna
  • só, bors.

#1 – Baconfonat

Fogunk egy nagyobb tepsit, kibéleljük sütőpapírral, Hosszirányban, egymás mellé lefektetünk hat szelet szalonnát. Ha ez megvan, a páratlan számúakat visszahajtjuk, majdnem egészen a végéig, majd keresztbe, rájuk merőlegesen fektetünk egy szelettel. A felhajtottakat visszahajtjuk. Most a páros számú baconoket hajtjuk fel a keresztebetett szeletig, újabbat fektetünk alá, majd visszahajtjuk. Így folytatjuk, amíg a végére nem érünk, majd pedig a végeket visszahajtjuk, hogy még szebb legyen a fonat. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, ha kész, félretesszük, a zsírt pedig leöntjük.

Mega Bacon Burger

#2 – Baconös speciál szósz

Egy tálba ketchupot mustár és majonézt teszünk, ugyanakkora arányban, beleöntünk úgy fél decit a kisült szalonna zsírjából, teszünk hozzá szintén fél deci savanyú uborkalevet, ízlés szerint csípőset, és egy kis borsot. Homogénné összekeverjük, majd félretesszük kicsit állni.

#3 – Baconzsíron sült hagyma

A maradék zsír másik felében alacsony lángon megfonnyasztjuk a szeletekre vágott vöröshagymát.

#4 – Bacon a húsban

5-8 deka bacont apróra vágunk, és belekeverjük a darált húsba. Minél kisebbek a darabok, annál homogénebb lesz. Ha ez megvan, a húspogácsát kilapítjuk, a közepére kis bemélyedést formálunk, majd megsütjük. Az oldalait sózzuk, borsozzuk, a fordítás után pedig cheddar sajtot teszünk rá. Ha kész, pár percig pihentetjük.

Mega Bacon Burger

#5 – Baconzsíron pirult zsömle

A zsömlét kettévágjuk, és a maradék hagymás-húsos zsíron alacsony lángon megpirítjuk.

Ha mindez kész, jöhet az összeszerelés: a zsömle aljára kerül egy kanál hambiszósz, rá a hús, erre egy jó adag sült hagyma, két szelet savanyú uborka, a megfelelő méretűre vágott baconfonat, majd a zsömle teteje.

Jó étvággyal fogyasszuk el, de azért a gyorstárcsázón legyen az ujjunk, ha a végére kidőlnénk a sok zsír miatt. Esti piálások elé is ajánlott, hasonló okokból kifolyólag.

 

Forrás: streetkitchen.blog.hu