Mazsolás édesburgonyás sütemény, recept
A Mazsolás édesburgonyás sütemény Hozzávalói:
- 2 nagy tojás(vagy 3 kisebb),
- 15 dkg cukor,
- 1 dl olaj,
- 20 dkg főtt édesburgonya,
- 20 dkg liszt,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna,
- fél citrom,
- 1 teáskanál vanília kivonat,
- 1/2 teáskanál fahéj, 5 dkg mazsola.
A Mazsolás édesburgonyás sütemény Elkészítése:
A főtt édesburgonyát áttörjük. A tojásokat keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és kézi habverő legerősebb fokozatán vastag krémhabbá verjük. Hozzáadjuk az olajat, a burgonyát, a vaníliakivonatot, a citrom reszelt héját és a levével eloltott szodabikarbonát, majd 1 percig még verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd a tojáshabba dolgozzuk. A masszát sütőpapírral bélelt kisméretű tepsibe tesszük, tetejére szórjuk a mazsolát és előmelegített sütőben, 175 fokon, 25 percig sütjük.
Forrás: aledakonyhaja