Mátrai borzaska – egy igazi Hegyi lény …

Mátrai borzaska – egy igazi Hegyi lény …

Hozzávalók 3 adag:

» 3 vékony szelet karaj
» 4 közepes burgonya
» 4 + 2 evőkanál liszt
» 2 kisebb tojás
» só
» bors
» 1 gerezd fokhagyma
» néhány csepp olaj

» A tálaláshoz tejföl és reszelt sajt, a sütéshez olaj

Elkészítés

matrai-borzaska
A húst kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát összenyomjuk, néhány csepp olajjal elkeverjük, és a péppel megkenjük a húsokat.

Elkészítjük a bundát, azaz lereszeljük a meghámozott burgonyákat, besózzuk, 10 percig állni hagyjuk. Ez alatt az idő alatt a krumpli levet enged. Egy tiszta konyharuhába bugyolálva kicsavarjuk belőle a fölösleges folyadékot. A reszelt, száraz krumplit egy tálba tesszük, megborsozzuk, ráütjük a két tojást, elkeverjük, végül pedig beleszórjuk a lisztet, és egynemű masszává keverjük az egészet.

A hússzeleteket lisztbe mártjuk, majd tenyerünkre fektetve a húst, rányomkodjuk a krumpli masszát a hús mindkét oldalára. Bő olajban kisütjük. Fontos, hogy ússzon a hús az olajban, ellenkező esetben leázik róla a bunda. Az olaj hőmérséklete ne legyen nagyon magas, mert akkor a krumpli hirtelen megég anélkül, hogy átsülne. Lapáttal forgassuk meg azt a szeletet, aminek az egyik fele már barnára sült, a második oldalt kisebb lángon süssük.

Tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.

Forrás: izeselet.hu