Mascarponés-csirkés pasta,recept
Ha laza kajára vágytok, mindenképp próbáljátok ki ezt a pastát, amit a mascarponés mártás, a finom csirkehús és a lepirított koktélpari tesz naggyá.
Mascarponés-csirkés pasta
A Mascarponés-csirkés pasta Hozzávalói:
- 50 dkg spaghetti
- 50 dkg csirkemell
- 25 dkg koktélparadicsom
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg spenót
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 marék bébispenót
- 2 ek olívaolaj
- 1 db cukkini
- 1 csipet kakukkfű
- Szerecsendió
- Reszelt parmezán
- Só
A tésztát, bő vízben megfőzzük. Egy serpenyőbe olívaolajat hevítünk és megpirítjuk rajta a koktélparadicsomokat, mjd félretesszük őket. A serpenyőben visszamaradt olívaolajra tesszük a felaprított fokhagymát, a felkockázott csirkemellet és a felkarikázott cukkinit. Miután megpirultak, hozzákeverjük a mascarponét, a kakukkfüvet és reszelünk bele szerecsendiót.
Adunk hozzá egy merőkanállal a tészta főzővízéből is. Belekeverjük a bébispenótot és a kifőtt tésztát. Végül a tetejére teszünk a sült koktélparadicsomokból és reszelt parmezánnal szórjuk meg az egészet.
Forrás: Streetkitchen