Mascarponés-csirkés pasta,recept

Mascarponés-csirkés pasta,recept

Ha laza kajára vágytok, mindenképp próbáljátok ki ezt a pastát, amit a mascarponés mártás, a finom csirkehús és a lepirított koktélpari tesz naggyá. 

Mascarponés-csirkés pasta

A Mascarponés-csirkés pasta Hozzávalói:

  • 50 dkg spaghetti
  • 50 dkg csirkemell
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg spenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 marék bébispenót
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db cukkini
  • 1 csipet kakukkfű
  • Szerecsendió
  • Reszelt parmezán

A tésztát, bő vízben megfőzzük. Egy serpenyőbe olívaolajat hevítünk és megpirítjuk rajta a koktélparadicsomokat, mjd félretesszük őket. A serpenyőben visszamaradt olívaolajra tesszük a felaprított fokhagymát, a felkockázott csirkemellet és a felkarikázott cukkinit. Miután megpirultak, hozzákeverjük a mascarponét, a kakukkfüvet és reszelünk bele szerecsendiót.

Adunk hozzá egy merőkanállal a tészta főzővízéből is. Belekeverjük a bébispenótot és a kifőtt tésztát. Végül a tetejére teszünk a sült koktélparadicsomokból és reszelt parmezánnal szórjuk meg az egészet.

 
Forrás: Streetkitchen