Mascarponés csirkés pasta, recept
A Mascarponés csirkés pasta Hozzávalói:
- 50 dkg spaghetti
- 50 dkg csirkemell
- 25 dkg koktélparadicsom
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg spenót
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 marék bébispenót
- 2 ek olívaolaj
- 1 db cukkini
- 1 csipet kakukkfű
- Szerecsendió
- Reszelt parmezán
- Só
A tésztát, bő vízben megfőzzük. Egy serpenyőbe olívaolajat hevítünk és megpirítjuk rajta a koktélparadicsomokat, majd félretesszük őket.
A serpenyőben visszamaradt olívaolajra tesszük a felaprított fokhagymát, a felkockázott csirkemellet és a felkarikázott cukkinit. Miután megpirultak, hozzákeverjük a mascarponét, a kakukkfüvet és reszelünk bele szerecsendiót. Adunk hozzá egy merőkanállal a tészta főzővízéből is. Belekeverjük a bébispenótot és a kifőtt tésztát.
Végül a tetejére teszünk a sült koktélparadicsomokból és reszelt parmezánnal szórjuk meg az egészet.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Streetkitchen.blog.hu