Mascarponés csirkés pasta, recept

Mascarponés csirkés pasta, recept

A Mascarponés csirkés pasta Hozzávalói:

  • 50 dkg spaghetti
  • 50 dkg csirkemell
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg spenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 marék bébispenót
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db cukkini
  • 1 csipet kakukkfű
  • Szerecsendió
  • Reszelt parmezán

 

A tésztát, bő vízben megfőzzük. Egy serpenyőbe olívaolajat hevítünk és megpirítjuk rajta a koktélparadicsomokat, majd félretesszük őket.

A serpenyőben visszamaradt olívaolajra tesszük a felaprított fokhagymát, a felkockázott csirkemellet és a felkarikázott cukkinit. Miután megpirultak, hozzákeverjük a mascarponét, a kakukkfüvet és reszelünk bele szerecsendiót. Adunk hozzá egy merőkanállal a tészta főzővízéből is. Belekeverjük a bébispenótot és a kifőtt tésztát.

Végül a tetejére teszünk a sült koktélparadicsomokból és reszelt parmezánnal szórjuk meg az egészet.

Mascarponés csirkés pasta

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Streetkitchen.blog.hu