A Mascarponés, fehércsokis citromtorta Hozzávalói:
Kakaós piskóta:
- 6 tojás,
- 18 dkg cukor
- 13 dkg liszt,
- 5 dkg kakaó,
- csipet só
Krém:
- 25 dkg mascarpone,
- 10 dkg fehércsoki,
- 4 dl tejszín,
- citrom
Díszítés:
- 3 dl tejszín,
- csokidíszek,
- citrom
A kakaós piskótához az egész tojásokat a keverőtálba törtem ,hozzáadtam a csipet sót és lassan adagolva a cukrot addig vertem,míg egy laza,könnyű krém lett ( ez eltarthat 10-15 percig ). Ekkor beleszitáltam a lisztet,kakaót és könnyű mozdulatokkal összekavartam. 24 cm. átmérőjű tortaformába öntöttem és előmelegített sütőben, 25 perc alatt készre sütöttem.
A krémhez a fehércsokit gőz fölött megolvasztottam,hagytam kissé lehűlni és összekevertem a mascarponeval,fél citrom levével és reszelt héjával.A tejszínt kemény habbá vertem és hozzákevertem a mascarpones krémhez.
A kihűlt piskótát három lapba vágtam ,megtöltöttem a krémmel,felvert tejszínhabbal bevontam és csokidíszekkel , citrommal díszítettem.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu