Mascarponés, fehércsokis citromtorta, recept

Mascarponés, fehércsokis citromtorta, recept

A Mascarponés, fehércsokis citromtorta Hozzávalói:

Kakaós piskóta:

  • 6 tojás,
  • 18 dkg cukor
  • 13 dkg liszt,
  • 5 dkg kakaó,
  • csipet só

Krém:

  • 25 dkg mascarpone,
  • 10 dkg fehércsoki,
  • 4 dl tejszín,
  • citrom

Díszítés:

  • 3 dl tejszín,
  • csokidíszek,
  • citrom

Mascarponés, fehércsokis citromtorta
A kakaós piskótához az egész tojásokat a keverőtálba törtem ,hozzáadtam a csipet sót és lassan adagolva a cukrot addig vertem,míg egy laza,könnyű krém lett ( ez eltarthat 10-15 percig ). Ekkor beleszitáltam a lisztet,kakaót és könnyű mozdulatokkal összekavartam. 24 cm. átmérőjű tortaformába öntöttem és előmelegített sütőben, 25 perc alatt készre sütöttem.

A krémhez a fehércsokit gőz fölött megolvasztottam,hagytam kissé lehűlni és összekevertem a mascarponeval,fél citrom levével és reszelt héjával.A tejszínt kemény habbá vertem és hozzákevertem a mascarpones krémhez.

A kihűlt piskótát három lapba vágtam ,megtöltöttem a krémmel,felvert tejszínhabbal bevontam és csokidíszekkel , citrommal díszítettem.

Mascarponés, fehércsokis citromtorta
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu