Marokkói paradicsomos húsgombóc (glutén-, laktóz-, és cukor mentes), recept

Marokkói paradicsomos húsgombóc (glutén-, laktóz-, és cukor mentes), recept

 

Íme a bizonyíték, hogy nem csak sütin élünk, bizony. Mostanában a kreativitásom igyekszem kiterjeszteni a húsos ételekre is, ahol úgy érzem egyre jobb eredményeket érek el.

Ez a marokkói paradicsomos húsgombóc pedig egy jó példa erre. A BBC good food honlapján találtam, és már a fotó láttán vevő voltam rá, de mikor megláttam, hogy nem csak hús, paradicsom és fahéj van benne, de még aszalt sárgabarack is, akkor rögtön lecsaptam rá. Persze kis változtatások történtek, de hát csak a jobb eredmény érdekében.Íme:

Marokkói paradicsomos húsgombóc (glutén-, laktóz-, és cukor mentes) hozzávalói:
6 adag

  • 3 ek kacsazsír
  • 400g darált marhahús
  • 2 tojás
  • 3 ek hajdina liszt
  • 1 maroknyi póré/metélő hagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só,bors ízlés szerint
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 tk sűrített paprika (házi- köszi Anyu!)
  • 1tk őrölt fahéj
  • 400g paradicsom konzerv (házi- még egyszer köszi Anyu!)
  • 2 maroknyi petrezselyem
  • 2 maroknyi aszalt sárgabarack
  • 2 maroknyi mandula

Marokkói paradicsomos húsgombóc (glutén-, laktóz-, és cukor mentes)

A húsgombóchoz egy tálban összekeverjük a tojásokat a sóval, borssal, hajdinaliszttel, felaprított fokhagymával, felaprított fél vöröshagymával, 1maroknyi petrezselyemmel, póréhagymával, majd hozzáadjuk a húst is és jól elkeverjük. Sütőtálban megolvasztjuk 2ek kacsazsírt és nagy lángon megsütjük a gombócokat (melyek nekem direkt laposak lettek, hogy jobban és gyorsabban átsüljenek). Ha kész, kiszedjük.
Ugyanabban vagy egy másik edényben 1 ek kacsazsíron megdinszteljük a másik fél felaprított vöröshagymát, fokhagymát. Hozzádobjuk az őrölt paprikát és megfuttatjuk, majd felöntjük a paradicsomlével, sűrített paprikával, és megfűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, petrezselyemmel plusz az 1 tk fahéjjal. 5-10 perc múlva beledobjuk a félbe vágott sárgabarackokat, főzzük még max. 5 percig és kész.
Tálaljuk pirított mandulahasábokkal és petrezselyemmel meghintve.

Forrás: pocakpanna