MAROKKÓI CSIRKE

HOZZÁVALÓK
- Csirkecomb /dobverő / 12 db
- Citrom, leve 1 db
- A FŰSZERMASSZÁHOZ
- Chili, őrölt 1 ek.
- Fűszerpaprika 2 ek.
- Chilipehely 1 ek.
- Őrölt fekete bors, római kömény, őrölt kömény, fahéj, gyömbér, kurkuma 1 kk.
- Fokhagyma, reszelt 5 gerezd
- Étkezési só ízlés szerint
- Sűrített paradicsom 1 ek.
- Paprikakrém 1 ek.
- Napraforgóolaj 4 ek.
ELKÉSZÍTÉS
A csirkecombokat lebőrözzük, két helyen éles késsel bevágjuk a húst, majd citromlével bedörzsöljük. A fűszermasszához a hozzávalókat tálba tesszük és alaposan kikeverjük. A combokat bedörzsöljük a fűszermasszával, majd 1/2 órát állni hagyjuk.
Pihentetés után a combokat áttesszük egy sütőtálba, fóliával lefedjük, és 200 °C-os sütőben, 45 perc alatt puhára, majd fólia nélkül kb. 15 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük. A kész combokat salátalevelekre tesszük, majd párolt rizzsel és citromgerezdekkel, forrón tálaljuk.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: lidlkonyha.hu