MAROKKÓI CSIRKE

MAROKKÓI CSIRKE

HOZZÁVALÓK

  • Csirkecomb /dobverő / 12 db
  • Citrom, leve 1 db
  • A FŰSZERMASSZÁHOZ
  • Chili, őrölt 1 ek.
  • Fűszerpaprika 2 ek.
  • Chilipehely 1 ek.
  • Őrölt fekete bors, római kömény, őrölt kömény, fahéj, gyömbér, kurkuma 1 kk.
  • Fokhagyma, reszelt 5 gerezd
  • Étkezési só ízlés szerint
  • Sűrített paradicsom 1 ek.
  • Paprikakrém 1 ek.
  • Napraforgóolaj 4 ek.

ELKÉSZÍTÉS

marokkoi-csirke
A csirkecombokat lebőrözzük, két helyen éles késsel bevágjuk a húst, majd citromlével bedörzsöljük. A fűszermasszához a hozzávalókat tálba tesszük és alaposan kikeverjük. A combokat bedörzsöljük a fűszermasszával, majd 1/2 órát állni hagyjuk.

Pihentetés után a combokat áttesszük egy sütőtálba, fóliával lefedjük, és 200 °C-os sütőben, 45 perc alatt puhára, majd fólia nélkül kb. 15 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük. A kész combokat salátalevelekre tesszük, majd párolt rizzsel és citromgerezdekkel, forrón tálaljuk.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: lidlkonyha.hu