Marokkói báránycomb, recept

Marokkói báránycomb, recept

A Marokkói báránycomb HOZZÁVALÓI 3-4 fő

  • 1 báránycomb
  • 1 l húsleves alaplé
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg póréhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 kis gyömbér
  • 1 tk russel humetal és kreol fűszerkeverék
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • a sütéshez kacsazsír
  • 1 szál rozmaring
  • 4 szál kakukkfűvel
  • 3 mk méz
  • 2 db kápia paprika
  • jeges fehérborecetbe áztatott 20×20 cm-es sertés háló
  • 10 dkg burgonya
  • 5 ek cukkini
  • 2-3 db szardella1 lime leve és reszelt héja

60-120 perc

Kicsontozzunk a báránycombot. A csontból alaplevet készítünk. Majd kockára vágunk 5 dkg zellert, 5 dkg póréhagymát, két darab sárgarépát és egy kis darab gyömbért is. 35 dkg húst befűszerezzük. Egy teáskanálnyi russel humetal és kreol fűszerkeverékekkel. Sóval majd borssal is. A befűszerezett húst, a zöldségeket, a két gerezd fokhagymát, az apróra vágott gyömbért kacsa zsíron megpirítjuk. Megfűszerezzük egy szál rozmaringgal. Négy szál kakukkfűvel és ismét egy csipetnyi russel humet és kreol fűszerkeverékek ízesítjük.

Marokkói báránycomb

Valamint hozzáteszünk három mokkáskanálnyi mézet. A két darab megsütött kápia paprikáról eltávolítjuk a külső héjat. A bárányt betekerjük jeges fehérborecetbe áztatott 20×20 cm-es Sertés hálóba. A serpenyőbe piruló zöldségeket felöntjük a csont felhasználásával elkészített alaplével. Egy hőálló műanyag tasakba öntjük a serpenyő tartalmát és a húst majd vákuumozzuk. 54 fokos vízben 8 órán keresztül szuvidoljuk. A 10 dkg burgonyát vékony szeletekre vágjuk.

Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Sózzuk, borsozzuk. És lefedjük sütőpapírral. Majd nehezéket teszünk rá. Sütőbe tesszük és 165 fokon 40 percig sütjük. Egy másik serpenyőbe teszünk egy evőkanál kacsazsírt. Öt evőkanál csíkokra vágott cukkínit. Két darab előkészített kápia paprikát és az apróra vágott szardellát. Valamint a reszelt lime héját és levét is. Készre pirítjuk. A megpárolódott krumplit tesszük a tányér aljára. Rá a zöldségeket. A tetejére pedig a szeletelt bárány sültet. Majd meglocsoljuk a mártás

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu