Marlenka sok krémmel recept – Így lesz puha a tészta

Marlenka sok krémmel recept – Így lesz puha a tészta

 

Ha valaki kóstolta már a marlenkát, biztos, hogy beleszeretett. Sokkal olcsóbban elkészítheted, mint amennyiért a boltban vagy a cukrászdában kínálják, az íze pedig legalább olyan finom. Bár nagy a csábítás, egy-két napig hagyd állni a tésztát, hogy minél puhább legyen, és az ízek jól összeérjenek.

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg méz
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 evőkanál 20%-os ecet

Krém

  • 3 tubus sűrített tej
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • rumaroma

Elkészítés: 1 óra, sütés: 40 perc

Elkészítés:

A tésztához a mézet és a cukrot egy lábasban állandóan kevergetve olvaszd össze nagyon lassan, alacsony hőmérsékleten. Akkor jó, ha folyós. Pár percig hagyd hűlni, majd add hozzá a vajat, a kissé felvert tojást, és jól dolgozd össze. A szódabikarbónát keverd össze az ecettel, és dolgozd a langyos masszához. Add hozzá a kakaóval elegyített lisztet is, és jól gyúrd össze. Oszd a tésztát öt-hét részre, formázz belőle cipót, és lisztezett felületen nyújtsd 2 milliméter vastagra a cipókat. A tepsi hátulján egyesével süsd meg a lapokat 175 fokon, hat-hat perc alatt.

marlenka-ellenallhatatlan-sok krem-igazi-eredeti

A krémhez tedd egy lábasba a sűrített tejet, önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és alacsony lángon főzd a tubusban három órán keresztül. Ne akarj spórolni az idővel, mert akkor a végeredmény nem lesz olyan finom. Ha kész, a sűrített tej aranybarna lesz, és karamellizálódik. Nyomd ki a tubusból, és robotgép segítségével verd habosra a vajjal, végül add hozzá a darált diót, és ízesítsd rumaromával. Egy magasabb peremű tepsiben állítsd össze a tésztát. Az összes lapot vékonyan kend meg krémmel, és szórd meg darált dióval vagy reszelt csokival, kakaóval.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: femina.hu