Marlenka az (eredeti recept)
Egyre népszerűbb süteményt osztunk meg veletek, olvassátok, használjátok, osszátok 🙂
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
A marlenka Hozzávalói:
Tésztához:
- 700 g liszt
- 300 g cukor
- 125 g vaj
- 3 ek kakaópor
- 3 ek méz
- 1 ek szódabikarbóna
- 2 tojás
- 1 kk ecet
Krémhez:
- 1 nagy konzerv sűrített tej kb 400 g
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 250 g vaj (szigorúan vaj, nem margarin)
- kakaópor a tetejére
A marlenka Elkészítése:
-
A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízbe rakjuk 1 órára, hogy sűrűsödjön.
-
A tésztához való mézet és vajat felolvasztjuk, mjd a tészta többi alapanyagához adva összegyúrjuk, majd a 4 egyenlő részre osztjuk.
-
A lapokat egyenként kinyújtjuk vékonyra, közepes tepsi méretűre, majd sütőpapírra rakjuk és a tepsi hátán egyesével 6-6 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük.
-
A krémhez elkészítjük a pudingot (a tasak hátulján található leírás szerint).
-
A kihűtött sűrített tejet, a pudingot és a vajat géppel összekeverjük, ha kevésnek találjuk a tölteléket, akkor kevés tejjel lehet növelni a mennyiséget. (A mennyiség és állag az alapanyagok típúsától függ, így lehet, hogy kell egy kicsit játszani a tej mennyiségével.)
-
Fogjuk az első megsült lapot, megkenjük, majd rárakjuk a következőt és így tovább. A tetejét is megkenjük, majd rászitáljuk a kakaóport. Lefedve 1-2 napra állni hagyjuk, hogy jól összepuhuljon.
Tipp:
A képen a marlenkám a szintén általam készített kókuszos habos krémessel látható, amit karácsonyra sütöttem a családnak.
Forrás: receptneked.hu