2020. november 08.

Select your Top Menu from wp menus
Marlenka az (eredeti recept)

Marlenka az (eredeti recept)

Story Highlights

  • Marlenka (eredeti recept)

Egyre népszerűbb süteményt osztunk meg veletek, olvassátok, használjátok, osszátok 🙂

Elkészítési idő:

90 perc
Mennyiség:
4 fő részére

A marlenka Hozzávalói:

Tésztához:

  • 700 g liszt
  • 300 g cukor
  • 125 g vaj
  • 3 ek kakaópor
  • 3 ek méz
  • 1 ek szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 1 kk ecet

Krémhez:

  • 1 nagy konzerv sűrített tej kb 400 g
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 250 g vaj (szigorúan vaj, nem margarin)
  • kakaópor a tetejére

A marlenka Elkészítése:

marlenka

  1. A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízbe rakjuk 1 órára, hogy sűrűsödjön.

  2. A tésztához való mézet és vajat felolvasztjuk, mjd a tészta többi alapanyagához adva összegyúrjuk, majd a 4 egyenlő részre osztjuk.

  3. A lapokat egyenként kinyújtjuk vékonyra, közepes tepsi méretűre, majd sütőpapírra rakjuk és a tepsi hátán egyesével 6-6 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük.

  4. A krémhez elkészítjük a pudingot (a tasak hátulján található leírás szerint).

  5. A kihűtött sűrített tejet, a pudingot és a vajat géppel összekeverjük, ha kevésnek találjuk a tölteléket, akkor kevés tejjel lehet növelni a mennyiséget. (A mennyiség és állag az alapanyagok típúsától függ, így lehet, hogy kell egy kicsit játszani a tej mennyiségével.)

  6. Fogjuk az első megsült lapot, megkenjük, majd rárakjuk a következőt és így tovább. A tetejét is megkenjük, majd rászitáljuk a kakaóport. Lefedve 1-2 napra állni hagyjuk, hogy jól összepuhuljon.

Tipp:
A képen a marlenkám a szintén általam készített kókuszos habos krémessel látható, amit karácsonyra sütöttem a családnak.

Forrás: receptneked.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts