Marlenka, egyszerűbb verzió! Nem kell órákon át bajlódnod vele, nagyon hamar elkészíthető!

Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
- 250 g vaj
- 350 g porcukor
- 400 g sima liszt
- 1 ek szódabikarbóna
- 3 db tojás
- 3 ek méz
- 1 dl tej
a krémhez
Hozzávalók
a krémhez
|
![]() |
Elkészítés
- Gőz felett megolvasztjuk a 250 g vajat, hozzátesszük a mézet, porcukrot, átszitált lisztet, szódabikarbónát és a tojásokat.
- Mindent jól összekeverni. Ha sűrű a tészta tegyünk hozzá kevés tejet. Három egyforma részre osztjuk. Egyenként rákenjük sütőpapírra a masszát és 180 fokos sütőben kb 8 percig sütjük.
Krém
- Krém: 375g vajat kikeverjük és hozzáadjuk a sűrített édes tejet.
A krém után összeállítani
- A lapokat megkenjük krémmel, a tetejét is.. Megszórjuk darált dióval és a sűrített csokis tejjel díszítjük
Megjegyzés