Marlenka, egyszerűbb verzió! Nem kell órákon át bajlódnod vele, nagyon hamar elkészíthető!

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Marlenka, egyszerűbb verzió !!!
A Marlenka az egyik legjobb sütemény, de otthon elkészíteni nem egyszerű. Ha már unod, hogy órákat kell dolgozni, hogy elkészítsd ezt a finomságot, próbáld ki ezt a receptet.
marlenka, egyszerűbb verzió
Konyha cseh
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
Konyha cseh
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
marlenka, egyszerűbb verzió
Elkészítés
  1. Gőz felett megolvasztjuk a 250 g vajat, hozzátesszük a mézet, porcukrot, átszitált lisztet, szódabikarbónát és a tojásokat.
  2. Mindent jól összekeverni. Ha sűrű a tészta tegyünk hozzá kevés tejet. Három egyforma részre osztjuk. Egyenként rákenjük sütőpapírra a masszát és 180 fokos sütőben kb 8 percig sütjük.
Krém
  1. Krém: 375g vajat kikeverjük és hozzáadjuk a sűrített édes tejet.
A krém után összeállítani
  1. A lapokat megkenjük krémmel, a tetejét is.. Megszórjuk darált dióval és a sűrített csokis tejjel díszítjük
    marlenka, egyszerűbb verzió
Megjegyzés

forrás: ketkes

Diana Veselovská Vinceová marlenka receptje!

 

marlenka eredeti recept itt

Kommentek