Marinírozott pontyfalatkák zöldségekkel

HOZZÁVALÓK 4 fő
- 40 dkg pontyfilé
- 4 db tojás
- 15 dkg liszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 2 csokor petrezselyem
- 2 csokor kapor
- 4 db citrom
- 2 fej vöröshagyma
- 5 szál zellerzöld
- 5 dkg fekete olajbogyó
- ½ fej fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 db zellergumó
- radicchio
- koktélparadicsom
- só
- bors
- babérlevél
- rozmaring
- cukor
- csírák
- olaj
15-30 per
A pontyfilét beirdaljuk, sózzuk, és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Panírozzuk, és bő olajban pirosra sütjük. A zöldségeket metéltre vágjuk, és leforrázzuk. A forrázó vízbe teszünk sót, borsot, babérlevelet, rozmaringot és cukrot.A forrázott zöldségekhez adunk citromlevet, finomra vágott kaprot, petrezselymet, és ráöntjük a rántott halakra. 2-3 órára hűtőbe helyezzük. A radicchio levelekből kelyhet formázunk, és ebbe helyezzük felváltva a zöldséget és a halat. Koktélparadicsommal, citromszeletekkel, olívabogyóval és csírákkal tálaljuk.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: tvpaprika.hu