Marinírozott pontyfalatkák zöldségekkel

Marinírozott pontyfalatkák zöldségekkel

HOZZÁVALÓK 4 fő

  • 40 dkg pontyfilé
  • 4 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 csokor kapor
  • 4 db citrom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 szál zellerzöld
  • 5 dkg fekete olajbogyó
  • ½ fej fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db zellergumó
  • radicchio
  • koktélparadicsom
  • bors
  • babérlevél
  • rozmaring
  • cukor
  • csírák
  • olaj

15-30 per

marinirozott-ponty-zoldseg-salata

A pontyfilét beirdaljuk, sózzuk, és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Panírozzuk, és bő olajban pirosra sütjük. A zöldségeket metéltre vágjuk, és leforrázzuk. A forrázó vízbe teszünk sót, borsot, babérlevelet, rozmaringot és cukrot.A forrázott zöldségekhez adunk citromlevet, finomra vágott kaprot, petrezselymet, és ráöntjük a rántott halakra. 2-3 órára hűtőbe helyezzük. A radicchio levelekből kelyhet formázunk, és ebbe helyezzük felváltva a zöldséget és a halat. Koktélparadicsommal, citromszeletekkel, olívabogyóval és csírákkal tálaljuk.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: tvpaprika.hu