Marhahúsos Cannelloni

A recept hozzávalói ( 6 személyre):
- 6 db cannelloni tészta
- 35 dkg darált marhahús
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 db zöld kaliforniai paprika
- só
- 1 db tojás
- 3 dkg zsemlemorzsa
- 0.25 kiskanál őrölt fahéj
- 0.25 kiskanál őrölt szegfűbors
- 4 dl bazsalikomos paradicsomszósz
- vaj a sütőedénybe
- reszelt parmezán a tetejére
Elkészítés:
A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük.
A húst az apróra vágott hagymával, fokhagymával és paprikával együtt egy serpenyőbe tesszük, megsózzuk, majd barnára pirítjuk. A keletkezett zsiradékot eltávolítjuk.
A felvert tojást összedolgozzuk a zsemlemorzsával és a fűszerekkel, a paradicsomszósz felével együtt hozzáadjuk a húsos keverékhez, és alaposan összedolgozzuk.
A tésztát megtöltjük a keverékkel, és egy vékonyan kivajazott hőálló edénybe rendezzük.
Meglocsoljuk a maradék paradicsomszósszal, majd alufóliával letakarva, 180 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Parmezánnal megszórva tálaljuk.
Forrás: receptvarazs.hu