Marhahúsos Cannelloni

Marhahúsos Cannelloni

A recept hozzávalói ( 6 személyre):

  • 6 db cannelloni tészta
  • 35 dkg darált marhahús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db tojás
  • 3 dkg zsemlemorzsa
  • 0.25 kiskanál őrölt fahéj
  • 0.25 kiskanál őrölt szegfűbors
  • 4 dl bazsalikomos paradicsomszósz
  • vaj a sütőedénybe
  • reszelt parmezán a tetejére

Elkészítés:

marhahusos-cannelloni
A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük.

A húst az apróra vágott hagymával, fokhagymával és paprikával együtt egy serpenyőbe tesszük, megsózzuk, majd barnára pirítjuk. A keletkezett zsiradékot eltávolítjuk.

A felvert tojást összedolgozzuk a zsemlemorzsával és a fűszerekkel, a paradicsomszósz felével együtt hozzáadjuk a húsos keverékhez, és alaposan összedolgozzuk.

A tésztát megtöltjük a keverékkel, és egy vékonyan kivajazott hőálló edénybe rendezzük.

Meglocsoljuk a maradék paradicsomszósszal, majd alufóliával letakarva, 180 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Parmezánnal megszórva tálaljuk.
Forrás: receptvarazs.hu