MARHAfelsál EGÉSZBEN sütve – Omlós, fejedelmi recept

MARHAfelsál EGÉSZBEN sütve – Omlós, fejedelmi recept

Ez igeeeeen … Ha igazán szereted a férjed, akkor ezt el kell, hogy készítsd neki. Biztosan le fogod venni a lábáról ezzel a pazar sült, omlós marhafelsállal … csak ügyesen, mosolyogj sokat a hentesfiúknak, hogy szép húst kaphass

A marhafelsál EGÉSZBEN sütve Hozzávalói:

  • 2 kg marhafelsál vagy marhalapocka; kevésbé ajánlom a combot, mert szárazabb lesz
  • 4 szál répa
  • só, bors frissen őrölve – mozsárban törve
  • 3 szelet zsírosabb füstölt szalonna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • jó fajta, minőségi vörösbor: én cabernet franc barrique-ot használtam: 2 dl
  • 2 db friss babérlevél
  • egy csokor petrezselyem
  • egy darabka friss gyömbér
  • 1 ek dijoni mustár
  • olíva olaj

A marhafelsál EGÉSZBEN sütve elkészítése:

A lassan sült marhafelsál elkészítése egy művészet, így csak akkor állj neki, ha van 5 szabad órád !!! 

MARHAfelsál EGÉSZBEN sütve

  1. Egy éjszakára vastag falú vas lábasba helyezd a beirdalt szalonnákat, majd erre helyezd rá a befűszerezett marha egész felsált.

  2. Jól dörzsöld be borssal, – ne sajnáld ;  sózd, olíva olajozd alaposan, mehet hozzá a fokhagyma, dijoni mustár és az összes fűszer

  3. A hús tetejére helyezd a répákat, darabban vagy egyéb gyökérzöldséget is helyezhetsz mellé és jöhet a friss petrezselyem szépen feldarabolva.

  4. Fedd le a vas fedéllel és mehet a hűtőbe egy éjszakára.

  5. Másnap 150 fokra előmelegített sütőbe, alacsonyabb hőfokon készítsd el. 1 óra múlva ellenőrizd, majd öntsd rá a vörösbort

  6. Közben locsolgasd és összesen kb 5 óra hosszat süsd a felsált.

marhafelsál sült

MARHAfelsál EGÉSZBEN sütve

Tipp:

Nem kell majd külön felpirítani, mert a súlyos vas fedél alatt szépen úgy is pici kérget fog kapni a hús, közben pedig omlós marad a marhafelsál.

Vedd ki a húst a vas lábosból és pihentesd egy vágódeszkán úgy 10 percig, hogy a nedvek szépen szétáradjanak az Isteni húsban.

MARHAfelsál EGÉSZBEN sütve

marhafelsál eglszben sütve

Nagyon éles késsel szépen szeleteld fel. Egy adaghoz 2 db vékony szeletet tálalj és locsold meg az edény alján összegyűlt szafttal.

MARHAfelsál EGÉSZBEN sütve

Tálald Vasi Dödöllével és fogyaszd egészséggel;

ps:  a férjed tuti elégedett lesz 🙂

 

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala