Marha casserole – a Férfi családtagok teljesen ellágyulnak majd tőle …

Hozzávalók
» 80 dkg marhahús, sovány, párolni való
» 2 szál sárgarépa
» 1 kisebb fej zellergumó
» 1 fej vöröshagyma
» 6-8 szem salotta, vagy mogyoróhagyma egészben
» 20 dkg apró szemű csiperke
» 5 dkg füstölt kolozsvári szalonna
» olívaolaj
» 3 evőkanál liszt
» só, bors
» 1,5 dl vörösbor
» 4 dl csirke alaplé
» 1 kis doboz sűrített paradicsom
» 2 babérlevél
Elkészítés
A húst megmostam, megtörölgettem, falatnyi kockákra vágtam.
A szalonnát csíkokra szabdaltam, nagyobb kockákra vágtam a répát és a zellert, a gombát megtisztítottam, egyben hagytam őket. A lisztbe belekevertem 1 teáskanál sót, frissen őrölt borsot, és a húskockákat meghempergettem a lisztben. Olívaolajat melegítettem egy serpenyőben, a húst több részletben átsütöttem benne.
Amikor készen volt, tányérra szedtem a húskockákat, a visszamaradt olajhoz még öntöttem egy keveset, átsütöttem rajta a szalonnát, beledobáltam a zöldségeket, a babérlevelet, pirítottam néhány percig az egyveleget. Majd hozzáadtam a sűrített paradicsomot, a bort és az alaplevet, felforraltam az ételt.
Ekkor átöntöttem az egészet egy fedeles vaslábasba, rátettem a tetejét, és 160 fokos sütőben két és fél órát pároltam.
Forrás: izeselet.hu