Mandulás rántott csirke, csicsókapürével és uborkasalátával

Mandulás rántott csirke, csicsókapürével és uborkasalátával

Hozzávalók

» Rántott csirke:

» 10 dkg őrölt mandula
» 10 dkg őrölt szotyi
» római kömény
» pirospaprika
» szárított oregánó
» 8 db alsó csirkecomb
» 2 db tojás
» szárított kakukkfű
» só
» olívaolaj

» Köret:

» 1 kg csicsóka
» mandulatej
» só
» 3 dkg vaj
» 1 db kígyóuborka
» lila hagyma
» édeskömény
» rizsecet
» cukor
» só
» meleg víz

Elkészítés

Mandula-rantott-csirke-csicsókapure-uborkasalata
A combokat besózzuk. Az őrölt mandulát összekeverjük az őrölt szotyival és a fűszerekkel (pirospaprika, szárított oregánó, római kömény, kakukkfű) és kevés sóval.
a combokat bepanírozzuk: a felver tojás után beleforgatjuk a fűszeres magkeverékbe. Majd egy sütőpapírral bélelt tepsit kikenünk olívaolajjal és erre tesszük a combokat. 180 fokos sütőben 40 perc alatt ropogósra sütjük.

A csicsókát meghámozzuk, felkockázzuk és sós mandulatejben puhára főzzük. Ha megfőtt, vajjal és annyi mandulatejjel, amennyit felvesz, pürésítjük.

Az uborkát félbevágjuk, magját kikaparjuk és felkarikázzuk. Hozzáadjuk a felkarikázott lila hagymát és a felaprított édesköményt is.
A rizsecetben közben feloldjuk a cukrot és a sót, hozzáadjuk a meleg vizet, majd az egészet ráöntjük a zöldségkeverékre. Pár órát hagyjuk állni.

Forrás: izeselet.hu