Mandulás málnás süti, recept

Mandulás málnás süti, recept

A Mandulás málnás süti Hozzávalói, 18 cm átmérőjű tortaformához:

  • 14 dkg puha vaj
  • 8 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 14 dkg darált mandula
  • 13 dkg búzaliszt
  • fél tasak sütőpor
  • 20 dkg málna
  • 4 evőkanál szeletelt mandula

Mandulás málnás süti

1. A vajat kikeverjük a tojásokkal és a cukorral. A darált mandulát, a lisztet és a sütőport egy tálban elkeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk és összekeverjük.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy 18 cm átmérőjű tortaformát.

3. A málnát megmossuk és lecsepegtetjük. A tészta felét a tortaformába egyengetjük, rászórjuk a málnát, majd rákanalazzuk a maradék tésztát, úgy, hogy lehetőleg mindenhol fedje a málnát. Megszórjuk a tetejét szeletelt mandulával és sütőbe toljuk kb. 40-45 percre.

Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu