Mandulás málnás süti, recept
A Mandulás málnás süti Hozzávalói, 18 cm átmérőjű tortaformához:
- 14 dkg puha vaj
- 8 dkg cukor
- 2 db tojás
- 14 dkg darált mandula
- 13 dkg búzaliszt
- fél tasak sütőpor
- 20 dkg málna
- 4 evőkanál szeletelt mandula
1. A vajat kikeverjük a tojásokkal és a cukorral. A darált mandulát, a lisztet és a sütőport egy tálban elkeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk és összekeverjük.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy 18 cm átmérőjű tortaformát.
3. A málnát megmossuk és lecsepegtetjük. A tészta felét a tortaformába egyengetjük, rászórjuk a málnát, majd rákanalazzuk a maradék tésztát, úgy, hogy lehetőleg mindenhol fedje a málnát. Megszórjuk a tetejét szeletelt mandulával és sütőbe toljuk kb. 40-45 percre.
Forrás: csakapuffin.cafeblog.hu