Mandulás, édes – Boszorkányújjak

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojás egész vagy szeletelt mandula
- piros ételfesték (elhagyható)
Hány személyre: 8
Elkészítési idő: 1,5 óra

A lisztből, a porcukorból, a tojásból, a vaníliás cukorból és a vajból tésztát gyúrunk, majd hűtőben fél órán át pihentetjük.
Közben a mandulát megtisztítjuk, és az ételfestékkel pirosra festjük, ez persze nem kötelező, lehet festetlenül is használni a mandulát.
A tésztából ezután ujjnyi mérető rudakat sodrunk, kézzel kialakítjuk a bütyköket, és késsel ráncokat is nyomunk bele, hogy minél jobban hasonlítson egy ujjra. Majd az egyik végébe belenyomjuk a mandulát, ebből lesz a köröm az ujjon.
180 fokra hevített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Forrás: gasztro-tv