Mandulás, édes – Boszorkányújjak

Mandulás, édes – Boszorkányújjak

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás egész vagy szeletelt mandula
  • piros ételfesték (elhagyható)
Hány személyre: 8
Elkészítési idő: 1,5 óra
boszorkanyujj
A lisztből, a porcukorból, a tojásból, a vaníliás cukorból és a vajból tésztát gyúrunk, majd hűtőben fél órán át pihentetjük.

Közben a mandulát megtisztítjuk, és az ételfestékkel pirosra festjük, ez persze nem kötelező, lehet festetlenül is használni a mandulát.

A tésztából ezután ujjnyi mérető rudakat sodrunk, kézzel kialakítjuk a bütyköket, és késsel ráncokat is nyomunk bele, hogy minél jobban hasonlítson egy ujjra. Majd az egyik végébe belenyomjuk a mandulát, ebből lesz a köröm az ujjon.

180 fokra hevített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

 

Forrás: gasztro-tv