Sajtgolyó, a sokoldalú, recept

Salátához, főzelékhez, akár gyerekzsúrra is készíts sajtgolyót!
Mindig vannak ételek-receptek, amit felkap az internet és bárhova kattintunk, azt látjuk. Ez volt a sajtgolyóval is pár hónapja, kifejezetten idegesített, hogy a csapból is ez folyik.
De bárhogy is zavart, csak nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy azért el kellene készíteni, na… Nem is bántam meg, sőt! Én a legegyszerűbb változatot sütöttem meg, mert a gyerekek így tuti megeszik (be is jött )
De legközelebb biztos, hogy fel fogom turbózni némi zöldfűszerrel, hagymákkal, esetleg többféle sajttal, a lehetőségek száma végtelen. Szuper lesz pl. egy nyári kerti partin borkorcsolyaként, esetleg némi salátával körítve, mint mondjuk ez a répasaláta.
Vagy főzelék mellé vega feltétnek, vagy csak úgy magában, nassolni… Szóval megszerettem, nektek is tetszeni fog
A Sajtgolyó Hozzávalói 4 főre:
- 40 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- 8 ek liszt (lehet kukorica is, csak abból több kellhet, kanalanként adagoljuk)
- 3 ek szezámmag
- Só, bors
- Bő olaj a sütéshez
A reszelt sajtot elkeverjük 4 ek liszttel, a tojásokkal, a szezámmaggal. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk. 4 cm-es gombócokat formálunk a masszából, meghempergetjük a maradék lisztben és bő, forró olajban kisütjük.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: atetovaltlanykonyhaja