Sajtgolyó, a sokoldalú, recept

Sajtgolyó, a sokoldalú, recept

 

Salátához, főzelékhez, akár gyerekzsúrra is készíts sajtgolyót!

Mindig vannak ételek-receptek, amit felkap az internet és bárhova kattintunk, azt látjuk. Ez volt a sajtgolyóval is pár hónapja, kifejezetten idegesített, hogy a csapból is ez folyik.

De bárhogy is zavart, csak nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy azért el kellene készíteni, na… Nem is bántam meg, sőt! Én a legegyszerűbb változatot sütöttem meg, mert a gyerekek így tuti megeszik (be is jött )

sajtgolyó

De legközelebb biztos, hogy fel fogom turbózni némi zöldfűszerrel, hagymákkal, esetleg többféle sajttal, a lehetőségek száma végtelen. Szuper lesz pl. egy nyári kerti partin borkorcsolyaként, esetleg némi salátával körítve, mint mondjuk ez a répasaláta.

Vagy főzelék mellé vega feltétnek, vagy csak úgy magában, nassolni… Szóval megszerettem, nektek is tetszeni fog

 

A Sajtgolyó Hozzávalói 4 főre:

  • 40 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 8 ek liszt (lehet kukorica is, csak abból több kellhet, kanalanként adagoljuk)
  • 3 ek szezámmag
  • Só, bors
  • Bő olaj a sütéshez

sajtgolyó

A reszelt sajtot elkeverjük 4 ek liszttel, a tojásokkal, a szezámmaggal. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk. 4 cm-es gombócokat formálunk a masszából, meghempergetjük a maradék lisztben és bő, forró olajban kisütjük.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: atetovaltlanykonyhaja