Málnás tekercs, recept

A Málnás tekercs Hozzávalói
a piskótához:
- 3 tojás,
- 9 dkg cukor,
- 9 dkg liszt,
- csipet só;
a krémhez:
- 25 dkg mascarpone,
- 10 dkg porcukor,
- 20 dkg fehér csokoládé,
- 2 dl habtejszín,
- málnalekvár,
- 30 dkg málna;
a díszítéshez:
- 2 dl habtejszín,
- 20 dkg málna,
- kevés csokidara
A piskótához az egész tojásokat a keverőtálba törjük, hozzáadjuk a csipet sót és lassan adagolva a cukrot addig verjük, míg egy laza, könnyű krém lesz. Ekkor beleszitáljuk a lisztet és könnyű mozdulatokkal összekavarjuk. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 15 perc alatt készre sütjük, de ne szárítsuk ki.
Tetejét porcukros liszttel kissé beszórjuk és papírral együtt feltekerjük, majd az egészet vizes konyharuhába csavarjuk és úgy hagyjuk kihűlni.
A krémhez a fehércsokit gőz fölött megolvasztjuk és kissé visszahűtjük. A mascarponet kikavarjuk a porcukorral, majd kanalanként adagolva hozzákeverjük a fehércsokoládét és a felvert habtejszínt. A piskótalapot kitekerjük, lehúzzuk róla a papírt, lekenjük málna dzsemmel majd a krémmel. Kirakjuk málnaszemekkel és feltekerjük. A tekercset papírral finoman összeszorítjuk és jól lehűtjük. Tetejét bevonjuk felvert habtejszínnel, majd málnával és csokidarával díszítjük.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu