Málnás tejberizs szelet, recept
A Málnás tejberizs szelet Hozzávalói:
a piskótához:
- 3 tojás,
- 9 evőkanál cukor,
- 9 evőkanál liszt,
- 2 evőkanál víz,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 teáskanál sütőpor;
a tejberizshez:
- 25 dkg rizs
- 1,2 l tej,
- 15 dkg cukor,
- 2 tasak vaníliás cukor,
- fél citrom reszelt héja,
- 5 dl tejszín,
- 20 g zselatin;
a málnazseléhez: 25 dkg málna, 10 dkg cukor, 10 g zselatin, 1 dl víz;
a díszítéshez: 10-15 dkg málna, citromfű
A Málnás tejberizs szelet Elkészítése:
A tejberizshez a tejet főni tesszük a rizzsel és állandó kavarás mellett puhára főzzük. Félidőben hozzáadjuk a kétféle cukrot meg a citromhéjat és együtt készre főzzük. Többször átkeverve kihűtjük.
A piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet meg az olajat, majd a sütőporral összevegyített lisztet és óvatosan összeforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt, kb. 25×30 cm-es tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 12-15 perc alatt megsütjük. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük, belekeverjük a kihűlt tejberizsbe, majd a tejszínt felverjük és előbb a felét, majd a másik részét is beleforgatjuk a rizsbe és a kihűlt piskótára simítjuk.
A málnát a cukorral és a vízzel főni tesszük. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, a málnát félrehúzzuk a tűzről és mikor nem olyan forró, belekavarjuk a feloldott zselatint. Többször átkavarva hűlni hagyjuk, majd még langyosan a süteményre simítjuk. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágjuk és málnaszemekkel, citromfűvel díszítjük.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu