Málnás tejberizs szelet, recept

Málnás tejberizs szelet, recept

 

A Málnás tejberizs szelet Hozzávalói:

a piskótához:

  • 3 tojás,
  • 9 evőkanál cukor,
  • 9 evőkanál liszt,
  • 2 evőkanál víz,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 teáskanál sütőpor;

a tejberizshez:

  • 25 dkg rizs
  • 1,2 l tej,
  • 15 dkg cukor,
  • 2 tasak vaníliás cukor,
  • fél citrom reszelt héja,
  • 5 dl tejszín,
  • 20 g zselatin;

a málnazseléhez: 25 dkg málna, 10 dkg cukor, 10 g zselatin, 1 dl víz;
a díszítéshez: 10-15 dkg málna, citromfű

A Málnás tejberizs szelet Elkészítése:

A tejberizshez a tejet főni tesszük a rizzsel és állandó kavarás mellett puhára főzzük. Félidőben hozzáadjuk a kétféle cukrot meg a citromhéjat és együtt készre főzzük. Többször átkeverve kihűtjük.
A piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet meg az olajat, majd a sütőporral összevegyített lisztet és óvatosan összeforgatjuk.

Málnás tejberizs szelet

Sütőpapírral bélelt, kb. 25×30 cm-es tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 12-15 perc alatt megsütjük. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük, belekeverjük a kihűlt tejberizsbe, majd a tejszínt felverjük és előbb a felét, majd a másik részét is beleforgatjuk a rizsbe és a kihűlt piskótára simítjuk.
A málnát a cukorral és a vízzel főni tesszük. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, a málnát félrehúzzuk a tűzről és mikor nem olyan forró, belekavarjuk a feloldott zselatint. Többször átkavarva hűlni hagyjuk, majd még langyosan a süteményre simítjuk. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágjuk és málnaszemekkel, citromfűvel díszítjük.

Málnás tejberizs szelet

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu