Málnás semifreddo roppanós étcsokoládéval, recept

Málnás semifreddo roppanós étcsokoládéval, recept

 

A házi fagyikészítésnek számos módja van, a semifreddot azért szeretem nagyon, mert nem kell hozzá se fagylaltkészítő gép, se semmilyen extra eszköz, vagy hozzávaló. A krém amit elkészítünk hűtés előtt is nagyon finom, formába fagyasztva meg igazán látvános lesz. Szeletelés előtt pár perccel érdemes kivenni a mélyhűtőből, akkor kicsit meglágyul és így kifejezetten krémes, nem jeges, az állaga.

Az alaprecept igazából bárhogy variálható én most málna szemeket és hajszál vékony étcsoki lapocskákat rétegeztem le a krémmel, de akár pirított magvakat (pl. a pisztácia gyönyörű lett volna benne), vagy kandírozott gyümölcsöket is lehet bele tenni. Variáljátok ízlés szerint!

A Málnás semifreddo roppanós étcsokoládéval Hozzávalói:

  • 2 tojás fehérje
  • 5 tojás sárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 vaníliarúd
  • 4 dl habtejszín
  • 1 ek. rum
  • málna
  • 5 dkg étcsoki

Málnás semifreddo roppanós étcsokoládéval

A csokit gőz fölött megolvasztjuk és egy spatula segítségével egészen vékony rétegben elkenjük egy sütőpapíron. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, míg a semifreddo alapját elkészítjük.

A tojások sárgáját a cukor kétharmadával és a vanília kikapart magjaival egy habüstbe tesszük, majd gőz fölé helyezve elkezdjük robotgéppel keverni, addig míg egészen kivilágosodik és a volumene is megnő, belekeverjük a rumot majd félretesszük hűlni. Közben elkezdjük keverni a tojásfehérjéket is, hozzáadjuk a maradék cukrot és úgy verjük egészen kemény habbá. A tejszínt is habbá verjük. A gőzölt tojáshabot, a tojásfehérje habot és a tejszínt óvatosan összekeverjük, majd egy folpackkal kibélelt szögletes püspökkenyér formába öntjük, a málna szemekkel és a megdermedt vékony csoki lapocskákkal rétegezve. Minimum 4 órára a mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt egy kicsivel kivesszük a fagyasztóból, majd málnaszemekkel és csokilapokkal díszítve tálaljuk.

Málnás semifreddo roppanós étcsokoládéval

Forrás: rozekacsa