2021. január 09.

Select your Top Menu from wp menus
Málnás pillecukor, recept

Málnás pillecukor, recept

Ha már cukorka, legalább legyen olyan, amelyről tudjuk, hogy mi van benne, merthogy mi magunk készítettük. Ebben például jó sok egészséges, C-vitaminban gazdag málna.

 

Kb. 1¼ kg lesz belőle.

A Málnás pillecukor Hozzávalói:

  • 3 dl keményítőszirup
  • 30 dkg friss, vagy mélyhűtött, felengedett málna
  • 2,5 dl víz az alma párolásához
  • 1 db vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 csapott evőkanál zselatin
  • 60 dkg cukor
  • kevés semleges ízű olaj, a folpack előkészítéséhez
  • 1 teáskanál étkezési keményítő, a szóráshoz
  • 2 evőkanál porcukor, a szóráshoz

malna-level

A Málnás pillecukor Elkészítése

1. Kibélelünk folpackkal egy 20×30 cm-es, legalább 3 cm mély tepsit, és a folpackot vékonyan megolajozzuk.

2. A málnát szétturmixoljuk, átszűrjük és hozzáadunk 1½ dl vizet, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és a reszelt citromhéjat. Mérsékelt tűzön kevergetve 2-3 perc alatt megmelegítjük, majd ha már csak kellemesen meleg, hozzákeverjük a zselatint, és amikor tökéletesen feloldódott, az egészet átöntjük egy keverőtálba.

3. Egy teflonserpenyőben sziruppá főzzük a cukrot, a keményítőszörpöt és a maradék vizet. Utána beleállítunk egy cukorhőmérőt, és keverés nélkül néhány percen át forrásban tartjuk, hogy a hőmérséklete elérje a 115 fokot.

4. A cukorszirupot lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel hozzákeverjük a málnapüréhez. Ezután erősebb fokozatra kapcsoljuk a gépet, és 8-10 perc alatt az egészet felhabosítjuk. (Vigyázat, a keverék „köpködhet”, érdemes letakarni a másik kezünkkel.) Miután a térfogata kb. a duplájára nőtt, a masszát átöntjük a tepsibe, és ha nem simul el magától a teteje, enyhén olajos, széles pengéjű késsel egyenletes rétegben szétterítjük.

5. A pillecukor masszáját 1 éjszakára magára hagyjuk a konyhapulton, hogy megdermedjen. Másnap a keményítőt összekeverjük a porcukorral, szűrőbe tesszük, és a pillecukor tetejét alaposan megszórjuk vele.

Ezután a pillecukrot vágódeszkára borítjuk, levesszük róla a folpackot, és a tetejére is hintünk a keményítős porcukorból. Végül olajozott késsel felkockázzuk, és a vágott oldalakat belemártjuk a keményítős porcukorba.

málnás pillecukor

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: stahl.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Ütős segítség Kánikula idején – Görögdinnye saláta, recept

Görögdinnye saláta Hozzávalói: 15 dkg feta sajt 1/4 görögdinnye kimagozva 3-4 db közepes paradicsom 3 ek olívaolaj 3 ek balzsamecet...

Close