(málnás) JOGHURT HAB FEHÉRCSOKOLÁDÉS PISKÓTÁN (pirított földimogyoróval)

(málnás) JOGHURT HAB FEHÉRCSOKOLÁDÉS PISKÓTÁN (pirított földimogyoróval)

Bár még eperszezon van, készítsétek el bátran azzal, utána málnával, barackkal, ribizlivel…Ez az a krém ami bármilyen gyümölccsel passzolni fog, akár pohárban akár tortán, akár egy tálban és vendégeknek kanalazva friss gyümölccsel.

malna-joghurthab-feher-csokolade-piskota-mogyoro1
MÁLNÁS JOGHURTHABTORTA PIRÍTOTT FÖLDIMOGYORÓS FEHÉRCSOKOLÁDÉS PISKÓTÁN (24cm)

Fehércsokoládés piskóta:

  • 50g fehércsokoládé
  • 25g vaj
  • 2 tojás
  • 50g cukor
  • 1/2 rúd vanília
  • 15g liszt
  • 10g kukoricakeményítő
  • 2 ek aprított szárazon lepirított földimogyoró (sótlan!)

A fehércsokoládét a vajjal felolvasztjuk vízgőz felett. A tojások sárgáját a fele cukorral és a fél rúd vaníliával addig verjük, még szinte ki nem fehéredik és a duplájára nem nő. Vékony sugárban hozzákeverjük a vajas csokoládét, végül rászitáljuk a lisztet a keményítővel. Átforgatjuk a földimogyoróval. A tojásfehérjét felverjük a maradék cukorral és óvatosan aláforgatjuk. Egy tortaformát kivajazunk kilisztezünk, vagy szilikonos sütőpapírral kibéleljük és 150-160 fokon sütjük 30 percen keresztül.

Kényes tészta, mert ha túl magas hőfokon sütjük ropogós kéreg lesz a tetején, ami nagyon finom, csak most krémet is szeretnénk rátenni. Ez a piskóta málnával átforgatva magasabb hőfokon sütve már magában dobogót érdemel. Higgyétek el nekem:)

 

Hagyjuk kihűlni a formában és készítsük el a habot:

Joghurt hab:

  • 150g málnapüré
  • 50g gurulós málnaszem
  • 150g joghurt
  • 50g cukor
  • 10g zselatin
  • 140g hideg taknyosra felvert tejszín

A málnapürét a cukorral felforraljuk és hozzáadjuk az előre hideg vízbe beáztatott zselatint. Elkeverjük, majd egy tálban hozzáadjuk a joghurtot és botmixerrel átturmixoljuk. Végül óvatosan alákeverjük a felvert hideg tejszínt és a málnaszemeket.

malna-joghurthab-feher-csokolade-piskota-mogyoro

Általában a tejszínnel szoktam kezdeni. Ilyenkor egy hideg tálban felverem a kívánt állagra és visszateszem felhasználásig a hűtőbe.

A kész habot a piskótára öntjük és hűtőben 3-4 óra alatt összeáll. Fagyasztóban felgyorsíthatjuk a folyamatot, de figyeljünk, hogy ne szobahőmérsékleten, hanem a hűtőben hagyjuk, hogy kiengedjen.

Szeretnéd a legjobb recepeteket, szeretnél naprakész lenni? : a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: angelastaste.blogspot.hu