Málnás csokoládés kocka, recept

Málnás csokoládés kocka, recept

 

A Málnás csokoládés kocka Hozzávalói a piskótához:

  • 3 tojás
  • 6 evőkanál cukor,
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál kakaó
  • 6 evőkanál liszt

a krémhez:

  • 1 tasak vanília ízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 10 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 10 g zselatin
  • 2 evőkanál citromlé,
  • 20 dkg málna;
  • a glazúrhoz:
  • 10 dkg 50%-os kakaótartalmú csokoládé,
  • 1,2 dl tejszín, málna.

A Málnás csokoládés kocka Elkészítése:

A tojásokat keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és kézi habverő legnagyobb fokozatán habosra verjük. Beletöltjük az olajat, majd beleforgatjuk a kakaóval összevegyített lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk és 180 fokon 20 percig sütjük.

A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és megfőzzük. Még forrón fóliával letakarjuk közvetlen a puding tetején és hűlni hagyjuk. A zselatint 3 evőkanál vízben feloldjuk, kissé megmelegítjük. A szobahőmérsékletű mascarponet habosra kavarjuk, kanalanként adagolva beledolgozzuk a kihűlt pudingot, a citromlevet, a végén pedig a zselatint. A tejszínt felverjük és a málnával együtt belekavarjuk a krémbe. Az így kapott krémet a tepsiben a kihűlt piskótára kenjük, 3-4 órára hidegben dermedni hagyjuk.

A csokoládét a tejszínnel addig melegítjük, míg a csokoládé megolvad, majd sima krémmé kavarjuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a málnás krém tetejére simítjuk. Újabb 2 órára dermedni hagyjuk, majd kockákra vágva, málnával megszórva tálaljuk.

Málnás csokoládés kocka,

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu