Málnás csokoládés kocka, recept
A Málnás csokoládés kocka Hozzávalói a piskótához:
- 3 tojás
- 6 evőkanál cukor,
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál kakaó
- 6 evőkanál liszt
a krémhez:
- 1 tasak vanília ízű pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 10 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 10 g zselatin
- 2 evőkanál citromlé,
- 20 dkg málna;
- a glazúrhoz:
- 10 dkg 50%-os kakaótartalmú csokoládé,
- 1,2 dl tejszín, málna.
A Málnás csokoládés kocka Elkészítése:
A tojásokat keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és kézi habverő legnagyobb fokozatán habosra verjük. Beletöltjük az olajat, majd beleforgatjuk a kakaóval összevegyített lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk és 180 fokon 20 percig sütjük.
A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és megfőzzük. Még forrón fóliával letakarjuk közvetlen a puding tetején és hűlni hagyjuk. A zselatint 3 evőkanál vízben feloldjuk, kissé megmelegítjük. A szobahőmérsékletű mascarponet habosra kavarjuk, kanalanként adagolva beledolgozzuk a kihűlt pudingot, a citromlevet, a végén pedig a zselatint. A tejszínt felverjük és a málnával együtt belekavarjuk a krémbe. Az így kapott krémet a tepsiben a kihűlt piskótára kenjük, 3-4 órára hidegben dermedni hagyjuk.
A csokoládét a tejszínnel addig melegítjük, míg a csokoládé megolvad, majd sima krémmé kavarjuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a málnás krém tetejére simítjuk. Újabb 2 órára dermedni hagyjuk, majd kockákra vágva, málnával megszórva tálaljuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu