Málnás babapiskóta desszert: Kevés alapanyagból elkészülő, gyors recept. Nem kell hozzá más csak friss vagy fagasztott málna, babapiskóta és tejszínhab.

Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 0 perc |
Pihentetés | 120 perc |
Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
- 1000 g friss vagy fagyasztott málna
- 500 g babapiskóta
- 500 ml habtejszín
- 200g g cukor
- 1 kis üveg rum aroma
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- A málnát egy fazékba tesszükk és alágyújtunk. Lassú tűzön kell felengedni és hozzáadni majd a cukrot, ha felfőtt félre kell tenni. Amennyi málna levet ki tudsz belőlel kanalazni, azt tedd félre.
- Verd kemyén habbá a tejszínhabot
- Végy elő egy üveg tálat és kenj bele egy sor tejszínhabot. A következő a málna redukciójé, majd a babapiskóta legyen ennek a tetejére helyzve. Minden egyes babapiskótát, kenj be víz-málnalé-rumaroma keverékkel. Majd ezet a folyamatot ismételgesd, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Tetejére reszelhetsz fagyos málnát vagy étcsokoládét. Kész