Málnás áfonyás sajttorta, recept

Málnás áfonyás sajttorta, recept

Most épp Kinga kolléganőm születésnapját ünnepeltük ezen a pénteki kánikulai napon. Kaptunk tőle levendulát, ami remek kiegészítője lett a stylingnak.

A Málnás áfonyás sajttorta Hozzávalói (18 cm-es tortához):

  • 150 gramm Zabfalatok keksz
  • 5 dkg vaj
  • 500 gramm mascarpone (Szarvasi mascapone)
  • 2 dl habtejszín
  • 1 bourbon vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 citrom leve
  • 500 gramm málna/áfonya vegyesen
  • (1 zselatint is lehet a krémbe tenni, attól stabilabb lesz)

Málnás áfonyás sajttorta

1. A vajat megolvasztottam, a kekszet pedig aprítóban megőröltem, majd összekevertem és egy kapcsos tortaforma aljára egyengettem.

2. A tejszínt felvertem habbá, itt egy útmutató, hogy hogyan kell. Majd hozzákevertem a mascarponét, a porcukrot, a citrom levét és a vaníliás cukrot. Bár én nem tettem a krémhez zselatin, lehet, hogy kellett volna, főleg ilyen melegben.

3. A kekszes alapra rákanalaztam a krémet, és egy éjszakára hűtőbe tettem.

Málnás áfonyás sajttorta

4. Tálaláskor a gyümölcsöket a torta tetejére szórtam és már fogyasztható is.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu