Málnás áfonyás sajttorta, recept
Most épp Kinga kolléganőm születésnapját ünnepeltük ezen a pénteki kánikulai napon. Kaptunk tőle levendulát, ami remek kiegészítője lett a stylingnak.
A Málnás áfonyás sajttorta Hozzávalói (18 cm-es tortához):
- 150 gramm Zabfalatok keksz
- 5 dkg vaj
- 500 gramm mascarpone (Szarvasi mascapone)
- 2 dl habtejszín
- 1 bourbon vaníliás cukor
- 3 evőkanál porcukor
- 1 citrom leve
- 500 gramm málna/áfonya vegyesen
- (1 zselatint is lehet a krémbe tenni, attól stabilabb lesz)
1. A vajat megolvasztottam, a kekszet pedig aprítóban megőröltem, majd összekevertem és egy kapcsos tortaforma aljára egyengettem.
2. A tejszínt felvertem habbá, itt egy útmutató, hogy hogyan kell. Majd hozzákevertem a mascarponét, a porcukrot, a citrom levét és a vaníliás cukrot. Bár én nem tettem a krémhez zselatin, lehet, hogy kellett volna, főleg ilyen melegben.
3. A kekszes alapra rákanalaztam a krémet, és egy éjszakára hűtőbe tettem.
4. Tálaláskor a gyümölcsöket a torta tetejére szórtam és már fogyasztható is.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu