2020. november 10.

Select your Top Menu from wp menus
Málna vinaigrettes – Marhahúsos saláta

Málna vinaigrettes – Marhahúsos saláta

Story Highlights

  • A saláta izgalmas téma, főleg ha a szezon által kínált szuper gyümölcsökkel és például a kedvenc húsfélénkkel készítjük el. Egyből laktató vacsora kerekedik belőle, amit még a legnagyobb melegben sem probléma összedobni! Egyetek egészséges, könnyű és izgalmas vacsorákat!

Hozzávalók:

  • 25 dkg marhahús (pl. bélszín)
  • bors
  • 1 ek étolaj
  • 1 csomag  salátakeverék
  • 25 dkg málna
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 ek méz
  • 5 ek olívaolaj
  • 10 dkg tökmag

A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. Kiszedjük, félretesszük. A serpenyőt kitöröljük, felforrósítjuk, beleöntünk 1 ek olajat és ezt is felforrósítjuk. A húst megmossuk, szárazra töröljük, oldalanként 1-1 percig kérgesre pirítjuk a serpenyőben. Közben sózzuk, borsozzuk. 100 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 15 percig sütjük. Ezután kivesszük és szeletelés előtt hagyjuk 10 percig pihenni.

marha-hus-salata-malna-vinaigrette-recept

10 dkg málnát pépesre aprítunk, szűrőn átpasszírozzuk és a magjait kidobjuk. A málnavelőt összekeverjük a balzsamecettel és a mézzel, majd folyamatos kevergetés mellett beledolgozzuk az olajat. Akkor jó, ha sűrű, már-már zselés állagot kapunk. Sóval, borssal ízesítjük.

A salátakeveréket tálba tesszük, meglocsoljuk a málnaöntettel, megszórjuk a pirított tökmaggal és a málnaszemekkel. A húst vékony szeletekre vágjuk és elrendezzük a salátán.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Post source : http://streetkitchen.blog.hu/

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Boros – Cseresznye Leves

Hozzávalók: 50 dkg cseresznye 1,5 dl vörösbor 10-12 dkg cukor 1 dl tejföl 1 evőkanál rizsliszt (vagy burgonyaliszt, esetleg búzakeményítő)...

Close