Málnás tiramisu, recept
Az imádott desszert még finomabban
Nem szeretem magamat fényezni, de ez a süti tökéletes lett.
A kertemben óriási mennyiségű málna termett, ott tartottam, hogy vagy lefagyasztom, vagy nagyon gyorsan fel kell használni. Van egy tiramisu recept már a blogon (itt), az volt az alap, egy málnával felturbózott változat jutott eszembe. A kávét elhagytam, inkább a kakaó dominál benne, mert szerintem az jobban megy a málnához.
Nem is magyarázom tovább, a képek szerintem magukért beszélnek Készítsétek el, nem fogjátok megbánni
A Málnás tiramisu Hozzávalói 6 főre:
- 50 dkg málna
- 3 dl tejszín
- 25 dkg mascarpone
- 3-4 ek jó minőségű, cukrozatlan kakaópor
- 25 dkg + 1 ek cukor
- 3 tojás
- 1 csomag (20 dkg) babapiskóta
- 2 tk fahéj
- 1 kis csomag zselatin
A tejszínt kemény habbá verjük, hűtőbe tesszük felhasználásig.
2 dl meleg vízben feloldunk 1 ek kakaót, a fahéjat és 1 ek cukrot. A piskóták felének egyik hosszabbik oldalát belemártogatva kirakjuk egy kb. 20*30 cm-es, magas falú jénai alját. Nem kell szorosan, fél cm rés maradhat köztük. Közéjük szórunk kb. 10 dkg málnát, félretesszük.
25 dkg málnát összeturmixolunk, egy szitán áttörjük. Belekeverjük a zselatint, addig melegítjük, míg a zselatinszemek teljesen feloldódnak, majd langyosra hűtjük. Állás közben párszor megkeverjük.
A tojásokat habüstbe ütjük, hozzáadjuk a 25 dkg cukrot, összekeverjük. Egy lábasban, amire az üstöt rá tudjuk ültetni, kétujjnyi vizet forralunk. Takarékra vesszük a lángot, rátesszük az üstöt, lassú keverés mellett megvárjuk, míg a keverék annyira felmelegszik, hogyha az ujjunkat belemártjuk, „csípősnek” érezzük. Addigra a cukor is teljesen felolvad. Levesszük a víz fölül, robotgéppel addig verjük, míg az elegy teljesen kihűl és kissé habos lesz. A végén hozzákeverjük a zselatinos málnát is, ha kell, még ezzel is verjük, hogy teljesen kihűljön. A mascarponét lapáttal a tejszínhabhoz forgatjuk, majd óvatosan simára keverjük a málnás tojásos keverékkel.
A felét a kakaós piskótára öntjük, elegyengetjük, hogy mindenhova kerüljön. A tetejére kakaóport szitálunk, majd jöhet rá a következő réteg kakaóba mártogatott piskóta, málna és a maradék málnás elegy. Ismét megszitáljuk kakaóporral, mehet a hűtőbe jó pár órára, legjobb, ha egy éjszakára ott hagyjuk.
Kockára vágva tálaljuk, ha van még málna, azzal díszítjük.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: atetovaltlanykonyhaja