Málna fagylalt, recept
Az eddigiek közül a legfinomabb fagyim,de biztos csak azért,mert imádom a málnát, hisz a recept ugyanaz,az utolsó fagyikat mind így készítettem.
A Málna fagylalt Hozzávalói:
- 2 tojás sárgája
- 10 dkg cukor
- 2 dl tejszín
- 10 dkg mascarpone
- 30 dkg málna
A málnát lefagyasztottam.A tejszínt lassú lángon felforrósítottam,addig a tojások sárgáját habosra kavartam a cukorral,majd lassan adagolva hozzáadtam a tejszínt és sűrűsödésig főztem.
Lehűtöttem és 1 órára fagyasztóba tettem.1 óra után kivettem a tojásos krémet,hozzáadtam a mascarponet ,a fagyott málna felét és habosra kevertem.20 percre fagyigép tartályába öntöttem,utolsó 5 percben hozzáadtam a megmaradt málnát.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Aledakonyhaja.blogspot.hu